CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 6'lı muhalefet zirvesine yönelik eleştirilerine, "Masanın dört ayağı değil de on dört ayağı olsa ne fark eder, masa doğru mu doğru" yanıtını verdi. 

Kılıçdaroğlu, KRT TV yayınına katıldı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Allah aşkına bunlar eleştiri mi? Ne söyleyeceklerini bilmiyorlar. Eleştirecekler ama ne diyecekler? Masanın dört ayağı değil de on dört ayağı olsa ne fark eder? Masa doğru mu, doğru. Masanın etrafında insanlar var mı, var. Ortak talepleri ne, demokrasi. Ortak talepleri ne, bu ülkede çocukların yatağa aç girmemesi. Ortak talepleri ne, adalet; adil bir düzen. Hep beraber bunları istiyoruz. Bunları eleştiremiyorlar, bunlara "Yanlıştır" diyemiyorlar. Bu taleplere "Biz kulak tıkadık" diyemiyorlar."

Bu masanın özü adalet. Adalet bütün alanlara yansımasını istiyoruz. Zamlar zulme dönüşüyorsa, zamları zulme dönüştüren kişiye dünyada zalim denir. Zalimler devletleri yönetemezler.

Zalimler devleti yönetirse zulüm olur. Zulmü payidar etmemek bizim amacımız. Zulümden bu ülkeyi kurtarmaktır. Sadece sandığa giden vatandaş zulümlü karşılaşıyorsa bir çare arıyor, o masa bir çaredir aslında. Çare masası.

Hukuku inşa etmek zorundasınız önce. Hukuku nasıl inşa edersiniz? Parlamentoyu güçlendirirsiniz. Milletvekili gerçek anlamda milletin vekili olsun. Bir kişinin vekili olmasın. Vatandaş vergi ödüyor. Devleti yönetenler harcadıkları her kuruşu ceplerinden harcamıyorlar. Nereye gidiyor bu paralar?

İndirim yapılana kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim. Durumum var, ödeyebilirim ama faturasını ödeyemeyecek insanlar var, onların sesini duyurmam lazım. 

Elektrik bir kamu hakkıdır. Haksızlık, hukuksuzluk varsa onu kamulaştıracağız. "