Eskişehir’de Uzman Çavuş Neşet Gök’ün cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sosyal medyadan hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanık 1 yıl 3 ay hapse mahkum edildi. Mahkumiyet kararı, adli para cezasına çevrilen sanık, “Ahirette cezamı almak isterim. Burada ceza almak istemiyorum. Adliyeye düştüğüm için çok üzgünüm” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na geçen yıl Eskişehir’de asker cenazesine katılmasının ardından sosyal medyada hakaret eden sanık 1 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı.

Eskişehir 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuksuz sanık Bahtiyar A. ile taraf avukatları hazır bulundu. Savunmasında, pişman olduğunu belirten sanık Bahtiyar A, “Akıllı telefonlar yüzünden oldu. Ben aslında öyle demek istemedim. ‘Bunları def etmek lazım’ yazacaktım, klavye ‘linç etmek’ diye çevirmiş. Klavye hatası. Ahirette cezamı almak isterim. Burada ceza almak istemiyorum. Adliyeye düştüğüm için çok üzgünüm. Zaten bu olay sonrası sosyal medya hesabımı kapattım” dedi.

CHP Genel Merkezi ve Eskişehir İl Başkanlığı adına davaya müdahil olan Avukat Kemal Sayılır ise sanığın cezalandırılmasını talep etti. Akılı klavyelerin, eş anlamlı kelimeleri tamamlamadığını savunan Sayılır, “Hepimiz bu tip telefonlar kullanıyoruz. Kaldı ki ‘linç etmek’ kelimesiyle ‘def etmek’ kelimesi arasında anlam birliği yoktur” ifadelerini kullandı. Sanığı ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek ve aşağılamak’ suçundan 1 yıl 3 ay hapse mahkum eden hakim, kararı 9 bin lira adli para cezasına çevirdi.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen yıl Ekim ayında Batman’da hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök’ün Eskişehir’de yapılan cenaze törenine katılmıştı. Tören sonrası Bahtiyar A. hem kendisine ait sosyal medya hesabından hem de bir yerel gazetenin internet sitesinde konuyla ilgili yaptığı haberin yorum bölümüne hakaret içerikli ifadeler yazmıştı. Gözaltına alınan sanık, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.