CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı bir asker cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı.

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara'nın Çubuk ilçesinde er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Törenin ardından CHP lideri bir grubun saldırısına uğradı. Arbede yaşanması üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti.

NTV: TEKME ATILDI

NTV, Kılıçdaroğlu’na tekme atanlar olduğunu duyurdu.

‘HÂLÂ ÇIKARILAMADI’

CHP liderinin durumunun şu an iyi olduğu ancak henüz alandan çıkarılmadığı belirtiliyor.

SOYLU’NUN, ‘ŞEHİT CENAZELERİNDE PROTOKOLE KABUL ETMEYİN’ TALİMATI

Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP lideri ve partililer hakkında söylediklerini akıllara getirdi. Soylu, valiliklere "CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin" talimatı gönderdiğini söylemişti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" ifadesi kullanıldı.

"BAŞTA İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU OLMAK ÜZERE HEDEF GÖSTERENLER SORUMLUDUR"

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Genel Başkanımız hala saldırı altında ancak durumu iyidir. Bu saldırıdan başta İçişleri Bakanı Soylu olmak üzere Genel Başkanımızı hedef gösterenler sorumludur" dedi.