Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antep’in Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’nde 20 Ağustos günü düğüne yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve CHP’li bazı milletvekilleriyle Şahinbey ilçesindeki Pervarililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

DİHA'nın haberine göre; Kılıçdaroğlu, Pervarililer Derneği'ndeki taziye ziyaretinin çıkışında yurttaşlar tarafından tepki gösterildi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, aynı mahalledeki Şahinbey Belediyesi Beybahçe Sosyal Tesisi’nde taziyeleri kabul eden ailelerle görüştükten sonra saldırının yapıldığı yere giderek, patlamanın meydana geldiği sokakta incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu'nun gittiği taziye evlerinin hepsinde aynı protestoyla karşılaştığı da belirtildi.

“CİDDİ BİR İSTİHBARAT ZAFİYETİ VAR”

Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

”Doğu’dan yine acı haberler geldi. Biri üsteğmen olmak üzere şehitlerimiz var. Kilis’e düşen mermiler var. Bütün bunlara baktığımız zaman gerçekten de son derece üzgünüz.

“Yakınlarını kaybeden aileler emin olun duyduğumuz şeyleri bize tekrar ifade ettiler. Biz bu acıları yaşıyoruz başkaları bu acıları yaşamasın ne olursunuz önlemini alın diye.

“Devlet dediğiniz kurumun bütün olaylara hakim olması lazım, liyakatla yönetilmesi lazım bu olaylar olmadan önce istihbarat bilgisini alıp olayları topluma insalara yaşatmadan önlemesi lazım.

“Görülen o ki ciddi bir istihbarat zafiyeti var, ciddi bir yönetim boşluğu var. Umarız hükümet bütün bunlardan ders çıkarır ve bir daha bu tür acı tablolar toplumun önüne konmaz.”