Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin'de metro temel atma törenine katıldı. "Belediyecilik sadece yoldan, binadan, ranttan, imardan ibaret değildir, belediyecilik insanın kalbine, gönlüne girmektir" diyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in ardından konuşan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Mersin'deki mitingine işaret ederek ifadeleri kullandı: 

"Sizlerle beraber olmak, aranızda bulunmak, böyle bir kalabalığın karşısında olmak ve sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte burada olmak inanılmaz bir heyecan, büyük bir onur. Yalnız bir şey söyleyeyim bu kalabalığı daha evvel burada toplayamayanlar vardı. Ne olacak şimdi? Eyvah eyvah yandık bundan sonrasında. Hakkınızı bize helal edin. Bu saatte başka işler yapabilirdiniz ama buradasınız. 

'TÜRKİYE AĞLIYOR'

Bugün zamlarla hem memur zamları hem de yılbaşının hemen sonrasında malum zamlarla karşı karşıyasınız. Ben 24 aydır il il, ilçe ilçe geziyorum. 81 ilin 79'unu tamamladım. Türkiye ağlıyor. Kendi çocuğu işsizken 5 maaşlı danışmanları duyup ağlayan insanlarla karşı karşıyayız. Biz Allah'ın izniyle iktidara geleceğiz. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak. Biz bu yanlışlıkları yapmayacağız ve bu kul hakkını yemeyeceğiz. Yiyenlerin de kursağında kalmasını sağlayacağız. Ben 2017'de Mersin'e geldim. Referandum için çalıştım. Mersinli dinledi, gereğini yaptı. Malum tek adam sistemi Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi kabul edildi. Gelirleriniz azaldı, çocuklarınızın işsizliği çoğaldı. Liyakatsizlik dibine vurdu. Kayırmacılık dibine vurdu. Bu sene çiftçi buğdayı için gübre atamadı.

'EN BÜYÜK BEKA SORUNUZ SİZSİNİZ'

Şimdi öyle bir sistemle bir aradayız ki, yönetiliyoruz ki bakanlar emir eri. Müsteşarlık kavramı gitti bu ülkenin. Bu devletin hafızası gitti. Beka diyorlar beka diyorlar. Bu ülkenin hafızasını götürdünüz hafızasını. Bundan büyük beka sorunu mu olur? En büyük beka sorunu sizsiniz siz. Bugün gencecik çocuklar gece oturup, gündüz uyuyor. Babasından harçlık almamak için onun gözüne görünmüyorsa bu tek adam sisteminin sonucudur. Beş maaş alan danışmanlar utanmadan altıncısını da istiyorsa bu tek adam sisteminin sonucudur. Kayırma, liyakatsizlik ortadaysa senin çocuğun 82, 86 puanla elenirken, 50 puan alan mülakatta geçip atanıyorsa bu ülkede çok büyük bir sorun var demektir. Bu sorunun sorumlusu bu tek adam sistemini çok isteyen sayın Erdoğan ve bu ucube sistemdir. Zenginler AK Partili, fukaralar her partili olmuş. İşte bu harami düzeni hep beraber yıkacağız biz.

Ben buradan sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Burada bir miting yaptın. Gördük hep birlikte. Sonra sayın Kılıçdaroğlu'nun mitingine izin vermediniz, başka bir yerde oldu onu da gördük. Bugün burada bu açılış için Mersinlinin teveccühü var. Mersinli 'derhal seçimi getir, sandığa teslim ol' diyor. Bu harami düzeni helal oylarınızla, sandıkta demokrasi ile 'addaya' göndermek için derhal seçim, hemen seçim diyorum."

'PARAYI HALK İÇİN KULLANACAKSINIZ, BİR AVUÇ KİŞİ İÇİN DEĞİL'

Mersin Valiliği'nin miting yapmasına izin vermediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener'in ardından kürsüye çıktı. "Benim umudum sizlersiniz. Bu meydanda miting yapmamıza daha önce izin vermemişlerdi. Demek ki halk değişim, seçim istiyor. Parayı halk için kullanacaksınız, bir avuç kişi için değil, her evde tencere kaynayacak" diyerek şöyle konuştu: 

"Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. Bir belediye başkanının kendi kentine yapabileceği en büyük yatırımın metronun temelini atıyoruz. Süleyman Şah Türbesi'ni tekrar topraklarımıza götüreceğiz. Hepiniz bunun tanığı olacaksınız. Millet İttifakı olarak Samandağ'dan başlayıp bütün bu havzayı Akdeniz'in en görkemli havzası haline getireceğiz. Bu bölge Akdeniz'in en görkemli bölgesi olacak.

'YANDAŞLARA DEĞİL, VATANDAŞLARA HİZMET EDECEĞİZ'

Biz yandaşlara değil vatandaşlara hizmet edeceğiz. Biz kaynağı vatandaşlara harcayacağız. Bir soygun düzenine son vereceğiz. Hani var ya gitmediğiniz yollara para veriyorsunuz, hani var ya 30 yıllık garantiler bunların hepsine son vereceğiz. Tamamını kamulaştıracağız. Sandık gelecek mi diye soruluyor. Gelecek efendim gelecek. Bugün olmazsa yarın gelecek yarın olmazsa öbür gün gelecek. İlk kez sandığa gidecek gençlerimiz, ilk kez otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz, dünya siyaset tarihine çok önemli bir mirası sizler bırakacaksınız. 

En geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla memleketlerine göndereceğiz. Asla ırkçılık yapmıyorum. Suriyeliler de kendi ülkelerinde huzur içinde yaşasınlar.  Suriye ile de barışacağız, Mısır'la da barışacağız. İç politikada olduğu gibi dış politikada da Türkiye kurucu ayarlarına dönecek. Asla unutmayın, sandık gelecek, sandığa sahip çıkmak bizim görevimiz; oy kullanmak sizin göreviniz!"

Akşener ve Kılıçdaroğlu, temel atma töreni öncesinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer ile Mersin 100. Yıl Sergisi'nin yer aldığı etkinlik alanını ziyaret etti.