CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HaberTürk’te katıldığı programda son dönemdeki çatışmalar ve AKP’yle devam eden koalisyon görüşmelerine değindi.

"Ne oldu da süreç bu hale geldi?" diye soran CHP lideri, "'Şimdi bana tekrar oy verin, bu sorunu çözeceğim' diyerek şehit kanlarından siyaset yapacaksanız bu doğru değildir. Hangi gerekçeyle bu siyaseti yapıyorsunuz? Bunun topluma çok ağır bedelleri olur." dedi.

Kan siyasetiyle seçime gidilmek isteniyorsa bunun bedelinin ağır olacağını yineleyen CHP lideri, çözüm sürecinin bu noktaya gelmesinde en önemli aktörün ise Erdoğan olduğunu söyledi ve "Asıp kesen siyasetçilerin hangisi evladını askere yolladı? Şehit cenazeleri geçerken tüm devlet protokolü ailelerin feryatlarını dinliyor. O ailelerin çoğunluğu yoksul. Niye biz onları ateşe atıyoruz?” diye sordu.

"KOALİSYONUN ÖNÜNDEKİ ENGEL ERDOĞAN"

Koalisyon konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, bu konudaki çıkmazdan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tuttu. Erdoğan'ın koalisyona engel olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Ya arkadaş sen başbakan mısın cumhurbaşkanı mısın? Başbakan’ın görev alanına neden müdahale ediyorsun? Başbakan Davutoğlu samimi olarak bir koalisyon kurmak istiyor. Fakat Cumhurbaşkanlığı’nda oturan kişi izin vermiyor. Çin’e gidiyor, Endonezya’ya Türkiye’nin içişleriyle konuşuyor. Konuştuğu alanlar Başbakan’ın görev alanları. Sabah akşam neden konuşuyorsun sen arkadaş?” diye sordu.

"MECLİS BÖYLE BİR DÖNEMDE TATİLE GİRMEZ"

CHP lideri IŞİD’e karşı hiçbir önlem alınmadığını da savunduğu konuşmasında, “IŞİD’e karşı hiçbir önlem alınmadı? Neden?" diye sordu ve TBMM'nin tatilde olmasını eleştirdi: "Parlemento böyle bir dönemde tatile girmez. 32 vatandaş hayatını kaybetmiş meclis tatilde."

"MHP HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI"

CHP’nin ‘terör olayları‘ hakkındaki Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergesine AKP’yle birlikte aleyhte oy kullanan MHP’nin hayal kırıklığı yaşattığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, “Terörü bu topraklarda yaşatmamalıyız. Teröre karşı ortak mücadele etmeliyiz” diye de ekledi.