CHP lideri Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'nde yaptığı konuşmada "Tarih yeniden bizi göreve davet ediyor. Bu görevi şu anda beraber yerine getireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Parti Meclisi Toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

"Bugün, 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde ekonomik bağımsızlığımız tehlikededir. Dışarıdan para gelemezse ülkeyi yönetemeyeceklerini görüyorlar. Düne kadar kızdıkları, küfrettikleri kişilerin ayağına gidiyorlar. Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren bir gelenekten gelen bu partinin mensupları olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetenlerin birilerine el avuç açmasını asla doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz. Ne yaptılar? İzmir İktisat Kongresi’ni topladılar; ‘Türkiye’yi nasıl büyüteceğiz, kalkındıracağız’. Yol yok, okul yok, demir yolu yok. Okuma yazma oranı kadınlarda binde 8, erkeklerde yüzde 10-12 civarında. Nasıl yapılacak bu işler? Devleti yönetenlerin hiçbirinin doğru dürüst ekonomi bilgisi de yok. Çünkü hepsi savaş meydanlarında mücadele ettiler. Arkasından 23’te Cumhuriyet’i ilan ettiler. Ve devletin doğrudan ekonomiye girmesine karar verdiler.

HİÇBİR EMPERYAL GÜÇ, ATEŞİ KENDİ ELİYLE TUTMAZ, MAŞA KULLANIR

Okullarımızda bizim tarihimiz doğru öğretilmiyor, verdiğimiz mücadele de doğru öğretilmiyor. Ekonomik bağımsızlığınızı sağlamazsanız Türkiye’yi büyütemezsiniz. Emperyal güçlerin talepleri doğrultusunda iş yaparsanız başınız hep belaya girer. Genç arkadaşlarımız şunu unutmasınlar; hiçbir emperyal güç, ateşi kendi eliyle tutmaz, maşa kullanır. Bugün geldiğimiz noktada emperyal güçlerin mevcut yönetimi nasıl kullandığını çok iyi biliyoruz.

TARİH BİZİ YENİDEN GÖREVE DAVET EDİYOR

 ‘Biraz sağdan, biraz soldan asalım’ diye gencecik fidan gibi evlatlarımız idam edildi. Tarih bizi yeniden göreve davet ediyor. Her birinizin tarih karşısında sorumluluğu var. ‘Öyle geldiler, bize baskı kurdular, geri adım attık’… Bizim kitabımızda o yoktur. Öyle görmedik, öyle işitmedik, öyle de yaşamadık. Mücadele ise sonuna kadar kararlılıkla mücadele. Bu kararlı mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Birileri Beşli Çeteleri harekete geçirebilir; kendi medyasını, yolsuzluk yapanları, haramileri harekete geçirebilir. Onların yedi düveli dahi gelse bir adım, bir santim dahi geri adım atmayacağız.”