CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki tutuklama kararına değinen Kılıçdaroğlu, “Camiye siyaset soktular, seçim sürecinde yaşadık. Adliyeye siyaset soktular. Partili avukatları yargıç ya da savcı olarak atadılar. O kadar ki yargıya doğrudan talimat verilir noktaya gelindi. Bunun en tipik örneği Selahattin Demirtaş’tır. Son Yüksek Askeri Şura kararlarından, emeklilik, atama ve terfilerden ve istifalardan görüyoruz ki, şimdi orduya da siyaseti sokmaya başladılar” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin durumuna ilişkin “rahatsız edici duyumlar” olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz darbe girişimine yol açan FETÖ olayından ders alınmadığını, hataların bilerek tekrarlandığını” öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, “Ordunun günlük siyasetin dışında tutulması” çağrısı yaptı.

CHP liderinin, Murat Yetkin’in internet sitesi YetkinReport’ta yayımlanan açıklamalarının bir bölümü şöyle:

“Ordunun durumuna ilişkin rahatsız edici duyumlar var; hükümetin parti devleti kurma gayretinde sıranın ordunun partileştirilmesine mi geldiği endişesi var. Burada ordunun siyasi otoritenin emrinde olması gereğinden söz etmiyorum, demokrasilerde öyle olacak. Ben ordunun içine günlük sıcak siyasetin sokulmasından ve artık atama ve terfilerde de liyakat yerine parti tercihleri kullanılmasından söz ediyorum. Bu söylemlerden rahatsızlık duyuyorum...”

Haberin tamamını okumak için tıklayın