Millet İttifakı'nın Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yaptığı altılı Masa toplantısı sonrasında cumhurbaşkanı adayı olarak ismi ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci konuşmasını CHP Genel Merkezi önünde yaptı. 

Kılıçdaroğlu, 'Başlıyoruz' afişinin asıldığı CHP binasının önünde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'yla birlikte kürsüye çıktı. 

Yavaş ve İmamoğlu'nun "cumhurbaşkanı yardımcısı" olarak anons edildiği kürsüye "13. Cumhurbaşkanımız" olarak çağırılan Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş ile bir yola çıktık. Güzel bir gecedeyiz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz.

Bugün bir adaydan öte bir değişimin temsilcisi olarak karşınızdayım.

Uzun zamana yayılan bir emeğin,

Özveriyle ilmek ilmek örülmüş bir ortak aklın sözcüsü olarak sizlerleyim.

Ben ve ittifakımız bu ülkeyi akılla, erdemle, liyakatle yönetmeye adayız.

Bir seçimi kazanmaktan fazlasına adayım. Gönülleri kazanmaya, korkuşları aşmaya, küskünleri barıştırmaya adayım. Sadece ben değil, oy vermeye gidecek olan herkes bu ülkeyi hak ettiği yaşam için değiştirmeye aday.

Ben uzun bir yolculuktan geldim. Heybemi bu güzel insanların öyküleriyle doldurdum. Şimdi onlarla birlikte adayım. Bize kader dedikleri bu nizamı değiştirmek istiyoruz.

Çaldıkları 418 milyar doları isteyen herkes aday. Sadece bana oy vermeyeceksiniz; kendiniz, sevdikleriniz ve geleceğiniz için oy vereceksiniz. Bu topyekun bir değişimin başlangıcı. Hak ettiğimiz düzeni yeniden kuracağız.

Aday ben değilim, aday hepimiziz.

Kimler aday biliyor musunuz?

 Ankara’da elektriği kesilen İbrahim’e misafir oldum. İbrahim Bey aday.

 Bartın maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Rıdvan’ın ailesini ziyaret etmiştim. Rahmetli Rıdvan’ın oğlu Emrullah aday.

 Şanlıurfa’da evladı için nöbet tutan Emine Şenyaşar’a sarıldım. Emine Hanım aday.

 8 Şubat’ta Hatay Samandağ’da,

‘’İçeride annem, abim ve babam var. Ses veriyorlar, termal kamerada ısı da var ama girecek ekipman yok’’ diye bize feryat eden gencimiz aday.

Tüm depremzedelerimiz aday.

 Ekmeğini çöpten çıkartan, ekmek teknesi gasp edilen kâğıt toplayıcıların deposuna gittim çaylarını içtim. İşte oradaki Baver Bey aday.

Süt veren ineğimi kestirip kredi ödüyorum diye feryadını dinlediğim, çiftçi Meliha Hanım aday.

28 Şubat sürecinde öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara ve ailesine gittim. Onları dinledim. Sultan Hanım aday.

Ergenekon kumpasıyla canına kastedilen Kuddisi Okkır’ın evine gittim. Beni metanetle karşılayan Sabriye Okkır Hanım aday.

Torbacılara öldürttükleri Sinan Ateş’in eşi Ayşe Hanım aday.

73 yaşında Kaz dağlarını savunan Hanife Hanım teyze aday.

KPSS’de derece yapmasına rağmen atanamayan Salihcan’ı dinlemiştim. Salihcan aday.

Gezi Parkı Davası'nda haksız yere hapis yatan, şehir plancı Tayfun’un kızı biricik evladımız, Veramız aday.

Sevgili halkım, eyvallah, başlıyoruz."  

'BAŞLIYORUZ' AFİŞİ ASILDI

Öte yandan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından CHP Genel Merkezi'ne, üzerinde Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı bulunan “Başlıyoruz” afişi asıldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEŞEKKÜR MESAJI 

Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı partilerinin liderlerine de teşekkür etti. Twitter'dan 4 kare fotoğraf paylaşan Kılıçdaroğlu "Millet İttifakının Sayın Genel Başkanlarına, duydukları güven için teşekkür ederim. Şimdi el ele, omuz omuza yürüyeceğimiz uzun bir yolumuz var. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Başlıyoruz!" mesajını paylaştı.