CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün amacına ulaştığını belirterek, parlamentodaki mücadelenin daha sert olacağını söyledi.

“BUNUN DA MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ” 

Reuters’a konuşan Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 20 Temmuz’dan sonra oluşturulan korku gömleğinin çıkarılması ve adalet amacıyla yapıldığını kaydederek, “Amacımıza ulaştık” dedi.

Yürüyüşün Türkiye’deki siyasi atmosferi ve tarihin akışını iyi yöne doğru değiştireceğini dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Şu anda yaratılan atmosferin en temel noktalarından biri haksızlığa uğrayanların yargıya başvuramaması, bu yürüyüş onu da çözecektir umarım; bunun da mücadelesini vereceğiz” diye konuştu.

“MÜCADELE BELKİ DE SOKAĞA TAŞINACAK” 

Parlamentoda iç tüzüğün değiştirilmesiyle muhalefetin konuşma hakkının kısıtlanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Muhalefet olarak bundan sonra daha etkin olacağız artık, her alanı/fırsatı değerlendireceğiz, önümüzdeki günlerde parlamentodaki mücadele daha sert olacak büyük ihtimalle. Parlamentoda iç tüzüğü değiştirerek konuşma hakkımızı kısıtlamak istiyorlar, buna tahammül etmemiz mümkün değil; dolayısıyla bu mücadele giderek sertleşecektir, belki sokağa taşacaktır” dedi.

KAYNAK: DİKEN