CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mülakatta elenen öğretmen adayları için Milli Eğitim Bakanlığı binasına geldi. Binaya alınmayan Kılıçdaroğlu, "Saray'ın talimatıyla iş yapanları muhattap almam. Benim hedefim Saray'da oturup haksız yapan kişilerle hesaplaşmaktır. Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler" dedi.

KPSS’de yüksek puan alıp, mülakatlarda elenen öğrencilerin durumunu görüşmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, randevu talebine geri dönüş yapılmamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na geldi. Kılıçdaroğlu'nun binaya girişine izin verilmedi.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklamalarda bulunan CHP lideri, "Bir kişinin hakkı gasp ediliyorsa ve bu gasp edilme Saray'ın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim en insani görevimdir. Nerede torpil, adam kayırmacılık oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. Dün bir feryadı dile getirdim. KPSS'de 80, 90, 95 puan evlatlarımızın sözlü mülakatlardan elendiğini duydum. Gencecik evlatlarımıza yazıktır günahtır. Gencecik evlatlarımıza yazıktır günahtır. Daha düne kadar mülakatlar artı 3 eksi 3 puan verilecektir uygulaması neden terk edildi? Büyük haksızlık var. Evlatlarımıza haksızlık var. Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler.'' dedi.