CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İktidara Hazırız - Büyük Örgüt Buluşması'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP teşkilatlarına talimat veren Kılıçdaroğlu, “En az ayda bir kez il başkanı, ilçe başkanı, kadın kolları başkanı, gençlik kolları başkanı toplanıp 'Ne oluyor' diye düşünüp tartışması ve eksikliklerini görmesi lazım. Bunu yapmadığımız taktirde biz çalışmıyoruz. Nereye gidiyoruz, hangi kesimlere ulaşmamız lazım bunun çalışmalarını yapacaklar. Ayda en az bir kez. Dolayısıyla toplantıya katılmak güzel, Türkiye'yi nasıl kurtaracağım diye konuşmak da güzel ama biz başka bir güzellik arıyoruz. Halkın desteğini nasıl alabiliriz, sorunları nasıl çözebiliriz ve halka güveni nasıl verebiliriz. Bunu yapmak zorundayız” dedi.

“KISIR TARTIŞMALARDAN UZAK DURMAK DEMEKTİR CHP'Lİ OLMAK DEMEK”

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Güzel bir buluşma. Heyecan var. Heyecanlı olmak kadar güzel bir şey yok ama enerjiyi stratejik kullanmalıyız. Enerjiyi boşuna, başka alanlarda harcamamalıyız. Enerjiyi Türkiye için, evlatlarımız için, geleceğimiz, vatanımız, bayrağımız, demokrasi için kullanmalıyız.

CHP'nin saygıdeğer yöneticileri olarak bir aradayız. Biraz da dertleşeceğiz. CHP'li olmak sıradan bir olay değildir. CHP'li olmak demek toplumun saygı duyduğu kişi olmak demektir, demokrasiyi içselleştirmek demektir. Toplumun hiçbir kesimini ötekileştirmemek demektir. Bilgili, birikimli olmak demektir. Dolayısıyla her bir CHP'linin böyle bir temel görevinin olması gerekiyor. Kısır tartışmalardan uzak durmak demektir CHP'li olmak demek. Ülkenin bu kadar sorunu varken başka alanlara değil sorunlara kilitlenmek demektir. Çözüm üretmek demektir. Her bir CHP'linin böyle tarihi bir görevi var. CHP'li olmak stratejik çalışmak demektir.

“EĞER BEN BİR KESİMDEN OY ALAMIYORSAM SORUN O KESİMDE DEĞİL KENDİMİZDE ARAMAMIZ GEREKİYOR”

Şu mahalle bana oy vermiyorsa, bir başka mahalle CHP'ye oy veriyor ve ben bütün enerjimi oy veren mahalliye harcıyor diğerine hiç gitmiyorsam biz çalışmıyoruz, üretmiyoruz, enerjimizi boşuna harcıyoruz demektir. Eğer ben bir kesimden oy alamıyorsam sorun o kesimde değil kendimizde aramamız gerekiyor. Niçin dertleşmiyoruz?

Bir dönem 'Ben CHP'ye üye olmak istiyorum ama yapmıyorlar, engeller çıkarılıyor' diye şikayetler geliyordu. Bütün arkadaşlarıma 'Kim başvuruyorsa bakacaksınız, üye olmak istiyorsa sonuna kadar kapıları açacaksınız. Ne kadar çok üyemiz olursa, ulaşamadığımız yerlere sıklıkla ulaşabilirsek o zaman biz başarılı oluruz. Özellikle gençlerin ve kadınların partide daha güçlü ve etkin olmalarını istiyorum. Kadınların ve gençlerin bizlerle beraber çalıştığında daha güçlü bir enerji ortaya çıkaracağımızı hepimizin bilmesi lazım.

TOPLANTI TALİMATI

En az ayda bir kez İl başkanı, ilçe başkanı, kadın kolları başkanı, gençlik kolları başkanı toplanıp 'Ne oluyor' diye düşünüp tartışması ve eksikliklerini görmesi lazım. Bunu yapmadığımız taktirde biz çalışmıyoruz. Nereye gidiyoruz, hangi kesimlere ulaşmamız lazım bunun çalışmalarını yapacaklar. Ayda en az bir kez. Dolayısıyla toplantıya katılmak güzel, Türkiye'yi nasıl kurtaracağım diye konuşmak da güzel ama biz başka bir güzellik arıyoruz. Halkın desteğini nasıl alabiliriz, sorunları nasıl çözebiliriz ve halka güveni nasıl verebiliriz. Bunu yapmak zorundayız.

Genel başkan olarak her salı konuşuyorum. Onun dışında toplantılarda konuşuyorum. Muhalefetin beni dinlediğinden çok daha fazla sizin dinlemeniz gerekir. Ben konuşuyorum, parti sözcümüz konuşuyor, grup başkanvekillerimiz konuşuyor. Yaptığımız açıklamalar eğer geniş kitlelere ulaşmak gerekiyorsa onu sizler oluşturacaksınız. İle, ilçeye gidecek olanlar sizlersiniz. Kadınlar evlere girecekler, anlatacaklar, dinleyecekler. Şanlıurfa'da üreticilerin elektrik sorunları vardı yanlarında durduk. Dolayısıyla sorunu yaşayan kişi çözümün adresi olarak CHP'yi görecektir bir süre sonra. Sorunu yaşayan kişinin yanında olacağız. O zaman biz güven vermiş olacağız.

Bütün il başkanlarımız ve ilçe başkanlarımız zor koşullarda görev yapan, her türlü engele rağmen halka hizmet götürmeye çalışan belediye başkanlarımızın başarısını meydan meydan anlatmak zorundasınız. Başarıları anlattığımız zaman özgüvenimiz artacaktır. Başarılarımızın paylaşılması lazım. Kahvede, lokantada anlatacağız. Anlatmak zorundayız. Sokakta eleştiri olmaz, varsa başarılarımız anlatırız.

“BEŞLİ ÇETELERE KARŞI MÜCADELE EDEN BİR PARTİYİZ”

Bizler erkekler olarak kapıyı çalıp evlere giremiyoruz ama kadın kardeşlerimiz evlere girebilirler dinleyebilirler. Antalya'dan bir doktor, İstanbul'dan yoksul bir ailenin telefon numarasını verdi ben il başkanımızı aradım ve ben genel başkan olarak Bağcılar'daki o eve gittim. Dolayısıyla biz sosyal demokrat bir parti olarak fakirin, fukaranın yanında olan bir partiyiz. Oligarklara karşı mücadele eden bir partiyiz. Beşli çetelere karşı mücadele eden bir partiyiz. Haktan, hukuktan, adaletten yana bir partiyiz.

Geçmişte, 'CHP hep eleştirir hiç çözüm üretmez' diye eleştirirlerdi. Örgütümüzün tamamı bilsin Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. Neyi eleştirmişsek arkasından çözümü söylemişiz. Türkiye'nin var olan sorunlarına çözüm üreten tek partiyiz. Sorunumuz çözümleri anlatmamak. Kaybedecek bir günümüz bile yok. Hep beraber çalışacağız. Benim düşündüğümü belki sizler düşünebilirsiniz. Yeter ki öneriler gelsin. Dolayısıyla masa başında oturmayacaksınız. Yeni binalar alıyoruz, içi çok güzel. İlk söylediğim şey 'İnşallah dışarı çıkmamazlık etmezsiniz' Bizim yerimiz sokaklardır. Çiftçinin, esnafın yanıdır. Yoksa masa, koltuk güzel.

“BİLGİDEN YARARLANMAYAN, STRATEJİK ÇALIŞMAYAN ARKADAŞIMIZ KÖŞEYE ÇEKİLSİN SAYGI DUYARIZ”

Var olan partiler içinde en güçlü bilgisayar altyapısı CHP'ye aittir. Her birinizin internet şifreleri var. Hangi mahallede, kaç oy çıktı görebilirsiniz. Stratejik çalışma bilgiye dayalı çalışma demektir. Bilgilerden yararlanın. Bu bilgiler olduğu halde yararlanmayan veya istemeyen arkadaşlarım var. Madem ki bir hesaplaşma, helalleşmedeyiz arkadaşlar bilgiden yararlanmayan, stratejik çalışmayan arkadaşımız köşeye çekilsin saygı duyarız. Bizim üretecek, çalışacak, koşacak insanlara ihtiyacımız. Bizim iktidara ihtiyacımız var. Biz iktidar olmak istiyoruz.

Ne kadar genç partiye üye olursa o kadar mutlu olurum. 6 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak. Bu gençlerin beklentileri nedir biliyoruz. Özgürlük istiyorlar. İş, aş, üretmek istiyorlar. Dolayısıyla genç kadın ve erkeklerin üye olmaları için bütün kapıları açın. Onlar siyasetin temel aktörü olsunlar. Yeri gelirse biz konuşmayalım bırakalım onlar konuşsunlar. Onlar ülkeleri daha iyi olsun istiyorlar.