CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Ekim’de sonlanacak olan ABD gezisine başladı.

Kılıçdaroğlu, bugün ödüllü Türk Fizikçi Canan Dağdeviren’i ziyaret ederek çalışmalarını dinledi.

Ziyaretinin ardından da Türkiye’nin ikinci yüzyılında bilimin önde olacağını bildiren paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, Halk TV’ye konuk oldu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yapısal sorunlarına dikkat çekerek kriz ortamlarının tekrarlanmaması için bunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, ABD’de gezisinde tüm siyasi görüşmeleri reddettiğini açıkladı. Bilim insanları ile görüşmeler gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, İngiltere ve Almanya’yı ziyaret etmesinin ardından Türkiye için açıklayacağı bir yapısal reçete olacağını belirterek, “Kasım ayında herkesi her şeyi duyacak” dedi.

“KIRGINLIKLAR GELECEĞİ ETKİLEMEMELİ”

CHP lideri, iktidarı devraldıkların ilk olarak hızla ekonomik krizden çıkılacağını ve bunun kolay olduğunu belirterek, “İki, bir daha da bu tarz sürekli krizlere girmemiz engelleyecek yapısal adımları atmak. Burası kolay değil. birikmiş öfkemiz var. Kırgınlıklarımız var. Hu haklı bir öfke ama geleceğimizi etkilememeli. Biraz daha sabırlı umutla bakan bir yapımız olmalı. Geçmişte yaşananları çocuklarımızın geleceğini etkilemesine izin vermemiz lazım” dedi.

KASIM AYINI İŞARET ETTİ

Hiçbir siyasetçi ile ABD’de görüşmeyeceğini ve  bu duruma kurmaylarının şaşırdığını belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi krizden çıkarılması için ziyaretlerde bulunduğunu altını çizdi. Kılıçdaroğlu, İngiltere ve Almanya’yı ziyaret edeceğini de belirterek, “Bu çalışmalar bitince tüm Türkiye’ye açıklayacağım yapısal reçeteyi herkes görecek. Kasım ayında herkesi her şeyi duyacak” dedi.