CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2016 yılında IŞİD’in yakarak şehit ettiği asker Fethi Şahin’in ailesini ziyaret etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, aileyi ziyaret etmesinin ardından yaptığı açıklamada; Şahin'in ailesinin 6 yıldır olayın aydınlatılmasını beklediğini söyledi. 


Ads by Kiosked
Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Akıbeti meşhur, aile bekliyor evladını... Beni en çok üzen olay, olay sosyal medyaya yansıdıktan sonra ordumuzdan ve hükûmet kanadından hiçbir açıklamanın gelmemiş olmasıydı. Bir ordu önce kendi askerine sahip çıkar, temel görevidir bu. Bu olayı TBMM açıldığında parlemento gündemine getireceğiz. Allah nasip eder iktidar olursak bu olayın bütün ayrıntılarını ortaya çıkaracağız, aileleri bilgilendireceğiz. Askerlerimiz şehit olduysa onları kendi topraklarına ayrıca getireceğiz. Hiçbir ordu kendi askerini yalnız bırakamaz. 

Bu olayın faillerinden biri yakalandı, hapse atıldı, bir süre sonra serbest bırakıldığını İsmail Saymaz yazdıktan sonra öğrendik. Kim bu katili nasıl serbest bıraktı? Kim imkan verdi? Saymaz yazdıktan sonra kişi yakalandı ve şu anda yargılanıyor. Böyle bir devlet anlayışını kabul etmiyorum. Devlet askerine, milletine sahip çıkar, askerin kanını, canını yerde bırakmaz. 

6 yıl geçti, akıbeti meçhul, olacak şey değil... Kabul etmiyorum. Bütün ayrıntıları iktidar olduğumuzda açıklayacağız ve devlet olarak helalleşeceğiz. Bizim bu konudaki hedefimiz, ilkemiz budur. Toplumla kucaklaşmak. Acılar yaşanır ama acıları paylaşmak, doğruları ailelerin önüne koymak zorundayız. Aileler beklenti içinde kalmamalı. Kışlaya, adliyeye, camiye siyaseti sokmayın diye defalarca söyledim..."

Ne olmuştu?
22 Aralık 2016 akşamı internete servis edilen bir video ile TSK üniforması giyen iki kişinin, IŞİD tarafından yakılarak infaz edildiği görülmüştü.

Görüntülerde ateşe verilen TSK üniformalı kişilerin Sefter Taş ve Fethi Şahin olduğunu öğrenilmişti. 

Görüntülerin yayınlanmasının ardından, sosyal medya uygulamalarına erişim engellenirken, internet yavaşlatılmıştı.

Günler sonra görüntülerle ilgili açıklama yapan dönemin Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, TSK ve bakanlık tarafından teyit edilmiş bir bilgi olmadığını ifade ederken, "Bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir yer değildir" demişti.