Kayseri’de gerçekleştirilen Kadın Buluşması'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben hiçbir zaman yasadışı gücün karşısında bir milim geri adım atmam. Halkın iradesini sonuna kadar kullanacağım ve o uyuşturucu baronlarına hesap soracağım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

KADINLARIN HAKLARININ SAVUULMADIĞI YERDE DEMOKRASİ OLMAZ

Çok güzel bir toplantı. Gelen bütün kadın kardeşlerime teşekkür ederim. Türkiye'yi ve dünyayı değiştirecek sizlersiniz. Haramilerin iktidarını yıkacağız, bu ülkeye adaleti mutlaka ama mutlaka getireceğiz. Kadınların haklarının ve hukuklarının savunulmadığı bir yerde demokrasi olmaz. Toplumun bütün acılarını çeken, şiddete uğrayan, iş olanağı bulamayan kadınlar. Kırsalda yaşayan kadınlar büyük sorunlar yaşıyorlar. Bütün bunları biliyorum ama hepsini değiştirmek tek başına benim irademle olmuyor. Beraber, birlikte olursak her şeyi değiştireceğiz. Ben eğer bu ülkede adalet için 450 km yürüdüysem bu millet için yürüdüm. Adalet için, kadınlar için, evlatlarımız için, işsizler için, haksızlığa uğrayanlar için yürüdüm. Adaletsizlik nerede varsa bütün adaletsizlerin üstüne yürüyeceğim. En büyük gücüm sizlersiniz.

HER ÇOCUK OKULA GİTTİĞİNDE ÖĞLE YEMEĞİ YİYECEK

Evlatlar bizim evlatlarımızdır. Bizim evlatlarımızın karnı doyması, yatağa aç girmemesi lazım. Onlar hem bugünümüz hem geleceğimiz için son derece önemlidir. Belediye başkanlarıma söyledim, her sabah yoksul ailelerde akşam hazırlanır sabah teslim edilir. Çocuk beslenme çantasını alır ve okula gider. Bunu Türkiye genelinde yap diyorsanız yetki vereceksiniz. Beslenme çantası uygulamasını kaldıracağız, her çocuk okula gittiğinde öğle yemeği yiyecek. Herkes aynı yemeği yiyecek.

HİÇ BİR KADINI BİR ERKEĞE MUHTAÇ ETTİRMEYECEĞİM

Kırsalda çalışan kadınlar ve gençler hiç endişe etmeyin Allah nasip eder, sizlerin oylarıyla iktidar olduğumuzda SGK primlerinizi devlet ödeyecek. Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç ettirmeyeceğim, her kadın kazanacak. Diyorlar ki 'yapamaz, bunu gerçekleştiremez' bizim bütün belediye başkanlarımız yapıyorlar, geldiğimizde o bütçe beşli çetelere gitmeyecek. Ayrıştırdılar, bizi böldüler. Başı açık, yok başı kapalı. Kadın kadındır kardeşim, kadının hakkını teslim edeceksin. Bütün ayrıcalıkları, torpilleri bitireceğim.

UYUŞTURUCU BARONLARININ KELLELERİNİ KESECEĞİM

Az önce çocuğu bağımlı olan anne konuştu. Uyuşturucunun ne olduğunu biliyorum. Aileleri, yuvaları nasıl dağıttığını biliyorum. Ama Allah sizi inandırsın, ilk yapacağım iş o uyuşturucu baronlarının kellelerini kesmektir. Onların kimlerle işbirliği yaptığını, kimlerle fotoğraf çektirdiğini, arkasındaki siyasi gücü biliyorum. Ama ben hiçbir zaman yasadışı gücün karşısında bir milim geri adım atmam. Halkın iradesini sonuna kadar kullanacağım ve o uyuşturucu baronlarına hesap soracağım.

TEK İSTEĞİM OY KULLANMANIZ

Eğer yaşadığınız dramın sona ermesini istiyorsanız, aile destekleri sigortasının hayata geçmesini istiyorsanız, kadınların huzur içinde yaşamasını istiyorsanız, altı oku görüyorsunuz. Sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız. Elinizi vicdanına koyun oyunuzu öyle kullanın. Mutlaka dayanışma kültürünü geliştirin. Oy kullanın. Artık sizi sömüren politikalardan uzak durun. Kim sizin hakkınızı savunuyorsa onun yanında durun. Birlikte mücadele edelim. Kadınlar çok güçlü. Bir kardeşim 'Ben, ailem geçmişte AK Parti'ye oy verdik. Hakkınızı helal edin' dedi. Helal olsun, helal olsun.