CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ünlü finans profesörü Özgür Demirtaş ile dün akşam yemek yedi. Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş’a "para yönetimini devretme" teklifinde bulunarak, Türkiye’ye yatırım çekme konusunda destek istediği iddia edildi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin “Kalkınma Planı”nı açıklayacağı “İkinci Yüzyıla Çağrı” programı, 3 Aralık Cumartesi günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Duyurusu günler öncesinden yapılan bu etkinliğin ana başlığı ise ağırlıklı olarak ekonomi olacak.

Program öncesinde “Kalkınma Planı”nı hazırlayan kadroda; dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu, Angela Merkel'in başbakanlığı döneminde sağ kolu olan Jeremy Rifkin, iktisatçı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Hacer Foggo’nun da yer aldığı duyuruldu.

Medya Koridoru'ndan Canan Kaya'nın CHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun daimi danışman kadrosuna dahil olan Rifkin, tıpkı Merkel döneminde olduğu gibi endüstri 4.0 dönüşümü, teknoloji ve sanayi alanında projeler üretecek. Ancak sürpriz bir görüşmeyle kadroya eklenmesi planlanan bir başka isim daha var.

Cumartesi günkü program için İstanbul’a günler öncesinden gelen Kılıçdaroğlu, dün akşam ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile Harbiye’deki Hilton Oteli’nde baş başa yemek yedi. Saatler süren görüşmede ekonomi, seçim stratejileri ve adaylık tartışmaları gibi önemli başlıklar ele alındı. Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş’a ‘para yönetimini devretme’ teklifinde bulunarak, Türkiye’ye yatırım çekme konusunda destek istediği öne sürüldü. Görüşmelerin bu kapsamda devam edeceği belirtiliyor.