CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı aday Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bir araya geldi.

Görüşme, Memleket Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Görüşme öncesi bir yurttaş, Memleket Partisi Genel Merkezi önünde “Sn. İnce oyları bölmeyin çekilin” pankartı açtı.

"TÜRKİYE'NİN SORUNLARINI GÖRÜŞTÜK"

Basına kapalı yapılan ve yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından iki lider açıklama yaptı. CHP lideri ve Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu; "Türkiye'nin pek çok sorununu görüştük. Hangi çözümleri ürettiğimizi karşılıklı ifade ettik. Yaşadığımız sorunlara ben ne kadar duyarlıysam sayın İnce de o kadar duyarlı" ifadelerini kullandı.

"DÖNE DÖNE KÖROĞLU GİBİ DÖVÜŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu'nun ardından konuşan ve söze "Hoş geldiniz; güle güle" diyerek başlayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "İttifaklar olmalı ancak ilkeler etrafında olmalı. Biz Atatürk'ü tartışmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Kadın hakları konusunda çok kararlıyız. Asla geri adım atmayız. Sığınmacıların gönderilmesi konusunda çok kararlıyız. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında aslı taviz vermeyiz. Bu Erdoğan gitmelidir. Kibirlidir, akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu memleketi yönetmemelidir" ifadelerini kullandı.

İnce, gazetecilerin "Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilecek misiniz?" sorusuna; "Hayır. Döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Herkes ateş ediyor bize. Döne döne Köroğlu gibi dövüşmeye devam edeceğiz" yanıtını verdi.