CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Ankara Keçiören’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akit TV’de kendisiyle ilgili yapılan yayına sert bir dille yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Beni asacaklarmış, benim idamım için kanun getireceklermiş, getirmezseniz namertsiniz, imzalamazsam namerdim..." dedi.

Akit TV Akit Haber Ankara Müdürü, müzeye dönüştürülen Ulucan Cezaevi’ndeki darağacı önünden yaptığı yayında Türk kamuoyunun CHP liderinin idamını beklediğini söylemişti.

Seçim sürecinde sürekli kendilerine saldırıldığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sanki savaşa gidiyoruz. Altı üstü yerel seçim" ifadesini kullandı.

CHP lideri Keçiören’de bu yayınla ilgili şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu’nu da asmamız lazım diyorlar. Bana saldıran PKK idi, şimdi başka bir cepheden aynı kafa saldırıyor. Kimden hangi saldırı gelirse gelsin büyük Türkiye davasından, Atatürk’ün yolundan asla dönmeyeceğim. Efendim beni asacaklarmış da ben korkacakmışım. Beni asacaklarmış, benim idamım için kanun getireceklermiş, getirmezseniz namertsiniz, imzalamazsam namerdim!”

‘ALTI ÜSTÜ YEREL SEÇİM’

Cumhur İttifakı’nın seçim kampanyasında sıkça kullandığı ‘Beka sorunu’ iddiasına da yanıt veren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“1 milyon yeni işsiz var. Ne demektir 1 milyon evde çocukların yatağa aç girmesi, okula harçlıksız gitmesidir. Saray bunun farkında mı? Neymiş Türkiye’nin beka sorunu varmış. 17 yıl önce bu ülkenin beka sorunu yoktu. Kim getirdi bu hale. İyi yönetemediniz milleti ekmeğe muhtaç ettiniz. Beka sorunu varsa sebebi iktidardır, üretmemektir. Türkiye pamuğu, mercimeği ithal ediyor. Neden vatandaşın sorunu çözülmüyor. Sabahtan akşama bize saldırıyorlar. Sanki savaşa gidiyoruz. Altı üstü yerel seçim. Muhtar, meclis üyesi, başkan seçeceğiz. Sanki savaşa giriyoruz bundan herkesin kaçınması lazım. Hepimiz gideceğiz bütün bu sorunların kaynağı olan iktidara bir demokrasi dersi vereceğiz.”

SİLAH FABRİKASININ BELGESİ

Kılıçdaroğlu mitinglerde sık sık gündeme getirdiği ‘Silah fabrikasının satılması’ konusunu da yine açarak şunları söyledi:

“Bu 20 Aralık 2018 tarihli Cumhurbaşkanı kararnamesi, Resmi Gazete. Diyor ya ‘Biz bu fabrikayı satmadık’ diyor ya, işte kendi imzası. MSB 1. Anabakım yönetimindeki fabrikanın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına deniyor. İşletme hakkının 25 yıllığına verilmesine karar verilmiştir. Kimin imzası var Recep Tayyip Erdoğan. İspat edersen Cumhurbaşkanlığını bırakırım diyordu, işte ispat bırakır mı? Soru şu sen Tank Palet Fabrikası’nı yabancı bir orduya satıyorsan bu devletin namusunu satıyorsun demektir. Bütün ülkücü arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Kendi silah fabrikasını yabancı orduya peşkeş çekene milliyetçi denmez, oy verene de milliyetçi denmez.”