İki sene önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında elinde "çok can alıcı, yakıcı bir dosya" olduğunu iddia eden Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat, "kullanıldığını" söyleyerek, özür diledi.

Kırıkkanat, 2021’de katıldığı bir yayında, "Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında çok kapsamlı bir dosya var. Çok can alıcı bir dosya, çok yakıcı bir dosya. Bu dosya yandaş basının elinde. Bende de var ama yandaş basın çıkaracak normal olarak, öyle söylendi bana" ifadelerini kullanmıştı. 
Oda TV, Kırıkkanat’ın iki yıl önceki bu iddialarını gündeme taşıdı. Kırıkkanat ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"2021 yılında Nokta TV’de söz ettiğim Kılıçdaroğlu dosyası, akçeli ve yüz kızartıcı hiç bir suçla ilgili değildir. Bugün gelinen noktada, önemi bile kalmayan bu dosya içeriğiyle kullanılmak istendiğimi ve ilişikteki konuşmayı yaparak, ne yazık ki kullanıldığımı kabul etmek zorundayım. Hata ettim, özür dilerim… 

Sayın Kılıçdaroğlu’un adaylığına çok karşı çıktım; ama sağladığı birlik, harcadığı çaba ve emekle cumhurbaşkanlığını herkesten fazla hak ettiğine ikna oldum. Tarihe geçecek önem ve değerde bir cumhurbaşkanı olacağını düşünüyorum."