CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Giresun'da gerçekleştirdiği grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yeni bir kamplaşma süreci başlatılmak istendiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bütün Türkiye'ye seslenmek istiyorum; sakın kamplaşmayın. Herkesin düşüncesine saygı göstermeliyiz. Beraber bu güzel ülkede yaşayabiliriz. Beraber, birlikte yaşayacağız. Kamplaşmadan, kızmadan, kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimsenin kimliğini, hiç kimsenin inancını, hiç kimsenin yaşam tarzını siyasete malzeme etmeden millete hizmet etmenin görevini, aşkını yaşamalıyız" diye konuştu.

"Türkiye'ye yeni bir iklim getirme hedefindeyim" diyen Kılıçdaroğlu, "Yeni bir amacım var. Türkiye'ye yeni bir iklim gelmeli, kucaklaşma iklimi gelmeli. İlk adımı attım, helalleşeceğiz dedim. 85 milyon insanla gerekirse oturacağız, helalleşeceğiz" ifadelerini kullandı.

"FİSKOBİRLİK'İ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Fındık üreticilerinin sorunlarından bahseden Kılıçdaroğlu, "Bütün Karadeniz'e söz veriyorum; Fiskobirlik'i yeniden ayağa kaldıracağız ve Fiskobirlik yeniden fındık üreticisinin dostu olacak" dedi.

Fındık taban fiyatının bir firmanın tekeline bırakıldığını kaydeden CHP Lideri, şöyle devam etti:

"Eğer böyle giderse fındık bahçelerinin sahibi de o firma olur. Fındık üreticileri o bahçelerde işçi olarak çalışır. Milyar dolarları o kazanacak, sizler asgari ücretle geçineceksiniz! Bu tabloyu kabul ediyor musunuz? O zaman değiştireceksiniz."

"FERRERO DENİLEN FİRMA GİDEREK BÜYÜYOR"

"Fındıkta bir tekelleşme süreci ile karşı karşıyayız" diyen Kılıçdaroğlu, "Ferrero denilen firma dikey bütünleşik bir yapı içinde giderek büyüyor. En büyük fındık ihracatçısını satın aldı ve bir numara oldu. Onun verdiği fiyat geçerlidir, hiçbir politikacının verdiği fiyat geçerli değildir. Açıkça bir sömürü çarkıyla bizim fındık üreticisi karşı karşıyadır" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Şu anda fındık fiyatını belirleyen tek firma var. Eğer yabancı bir şirkete karşı devleti yönetenler sessiz kalıyorsa o yabancı tekelin ortaklığını yapıyorlar demektir. O yabancı tekele son veremezler. Peki o yabancı tekele kim son verebilir, onun tekelciliğini kim ortadan kaldırabilir? Bay Kemal kaldıracak arkadaşlar, hiç endişe etmeyin."

İBB'NİN HAZİNE'YE DEVREDİLEN YALILARI

İBB'nin mülkiyetindeki Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının Hazine'ye devredilmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iki yalısına da el koydular. Niçin? Boğaz kenarında, dünyanın parası eder orası. Kupon arazi soran adam şimdi yalıları nasıl götüreceğiz... O yalıları size yedirmeyeceğiz, o yalılar bu ülkenindir! Yedirmeyeceğiz!"