Faturasını ödemediği için evinin elektriği kesilen CHP lideri KemalcKılıçdaroğlu, faturalarını bir hafta içinde ödeyeceklerini söyledi ve "Önemli olan sorunu geniş kitlelere duyurmaktı" dedi.

CHP lideri ayrıca, fatura ödememe kararını eşiyle birlikte aldığını kaydetti.

Şubat ayı başında elektrik zamları geri çekilinceye kadar faturalarını ödemeyeceğini duyuran Kılıçdaroğlu'nun evindeki elektrik kesilmişti.

"Bunun kitlesel değil bireysel bir eylem olduğunu" söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu bir direniş, 4 milyon kişi adına bir direniş. Biz karanlıkta kalan milyonların sesi olmak istiyoruz" dedi.

FOX TV'ye konuşan CHP lideri, "4 milyon ailenin elektriği kesildi. Ben onların derdine derman olmak için, geniş kitlelere duyurabilmek için. İzlenen ekonomi politikalarının Türkiye'ye hangi felaketleri getirdiğini göstermek için bunları yaptım" ifadelerini kullandı.

'Ucuz kahramanlık yapıyorlar'

Kılıçdaroğlu, milletvekili olduğunu ve elektrik faturasını ödeyebilecek mali güce sahip olduğunu belirtti ve "Milyonların sesini Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak istedim. Evlerde elektrik yoksa koltuklarında rahat oturan beşli çetenin bunu bilmesi lazım, saray sosyetesinin bunu bilmesi lazım" şeklinde konuştu.

CHP lideri şöyle devam etti:

"AK Parti’ye yakın bazı arkadaşlar, biz sizin elektrik faturanızı ödeyelim diye, ucuz kahramanlık yapıyorlar. Hala ne yaptığımı kavrayamamışlar, hala niçin bunu yaptığımı kavrayamamışlar. Ben elektrik faturamı öderim. Benim için son derece düşük rakam. Ama o elektrik faturasını ödeyemeyen milyonlar var. Bundan haberleri yok."