CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız” açıklamasına ilişkin olarak, "Erdoğan’ın açıklaması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne darbe vuran bir açıklamadır" yorumunu yaptı. 

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: 

“Açıklanan enflasyon rakamı düşük bir rakam. Zaten ENAG’ın açıkladığı rakam bunun çok daha üstünde. Pazara, alışverişe gidince fiyatları zaten görüyorsunuz. Elektrik faturaları da bunun en açık kanıtıdır. Gerçek mutfakta.  TÜİK onun istediği şekilde yanıt vermiş, 50’nin biraz altında göstermiş enflasyonu, Nebati Bey üzülmesin diye."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala ile ilgili ihlal süreci başlatmasına 'Tanımıyoruz" diyerek tepki göstermişti ve şöyle konuşmuştu: "Özellikle Türkiye'nin başta ilk derece mahkemeleri olmak üzere, bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Bizim mahkemelerimizin vermiş olduğu bir karar var, bu durumda AHİM ne demiş bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını istiyoruz. Bizim mahkemelerimize saygı duymayanlara biz de saygı duymuyoruz."

ERDOĞAN'IN OSMAN KAVALA AÇIKLAMASI

"Erdoğan’ın açıklaması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne darbe vuran bir açıklamadır. Bu açıklama şunu gösteriyor, bizim ülkemizde anayasa, hukuk, yok, uluslararası sözleşmeleri tanımayız. Arzu ettiğimiz mahkemeden arzu ettiğimiz kararı çıkarırız anlamına geliyor.

Eğer siz bir anayasa yapmışsanız, anayasada düzenlemeler varsa, o yasaya göre AİHM kararlarına uyacaksanız ve siz bunu zorunlu olarak bütün yargının uygulaması gerekiyor demeniz gerekirken hayır ‘Biz bunlara uymayacağız’ demeniz, ‘Bizim ülkemizde otoriter yönetim var, ben ülkemi istediğim gibi yönetirim, siz ne derseniz diyin’ anlamı çıkar. Bu Türkiye’nin itibarına vurulmuş ciddi bir darbedir, bunu kimsenin unutmaması lazım. Söyleyen kişinin de unutmaması lazım. Bu ülkede demokrasinin olmadığını biz biliyoruz. Ama demokrasinin olmadığını Erdoğan bütün dünyaya ilan etti.  Bu da bizim açımızdan son derece kritik bir süreç."

KILIÇDAROĞLU’NA ‘HAİN’ DİYEN ÇOCUK

"Sevgili evladımızı çok seviyorum, gözlerinden öpüyorum."