AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a 'karşıma çık' diye seslenmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını ilan etsin. Cumhurbaşkanımızın karşısına çıksın. Televizyon programına çıksın diyor. Cumhurbaşkanımızın o kadar boş vakti yok. Ne dediği belli olmayan biriyle ne tartışacaksın" dedi.

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI AÇIKLAMASI

Açıklamasından satır başları şöyle:

Terör örgütünün kara propaganda ağı net şekilde görülüyor. Pek çok doktor arkadaşımız hekimlerin oluşturduğu birlikler yapılan açıklamaları reddetti. Bu alanda tekelci hegemonyaların kırılması bakımından yapıların değişmesi bakımından gündeme getireceğiz.

Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinden üzüntü duyduk.

YUNANİSTAN İLE GERGİNLİK

Yunanistan ile ilgili tarihi eserlerimize yapılan saygısızlıkları ddile getirmiştik. Yunanistan'ı şehitliklilerimize, tarihi eserlerimize saygılı olmaya davet ediyoruz. DAEŞ'ten ne farkı var.

4-5 Kasım tarihinde 21. Yüzyıl'da siyaset ve yeni açılımlar başlığı altında forum düzenliyoruz.

Yalova Belediyesi davası: Mahkeme basmanın Meclis'i bakmaktan farkı yok. Bu milletvekilleri empati yapsınlar. Kendileri Meclis'te konuşurken birilerinin kürsüyü basması gibi... Son derece usulsüz adapsız bir tavır olmuştur. Bu konu Meclis'in de değerlendirmesi gereken bir konu. Son derece saldırgan bir davranış olmuştur.

Kılıçdaroğlu'nun adaylık açıklaması: zaten biz bekliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını ilan etsin. Cumhurbaşkanımızın karşısına çıksın. Televizyon programına çıksın diyor. Cumhurbaşkanımızın o kadar boş vakti. Ne dediği belli olmayan biriyle ne tartışacaksın. Kılıçdaroğlu İngiltere'ye gidiyormuş. Seçimler Türkiye'de olacak haberi olsun.