CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Erdoğan’ın unuttuğu bir şey var. Erdoğan, Bay Kemal’in hesap uzmanı olduğunu bilmiyor. Ben hesap uzmanıyım" diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'nin Bozkurt ilçesinde ilçe belediyesi tarafından yaptırılan güneş enerjisi santralinin açılışına katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada "Erdoğan’ın unuttuğu bir şey var. Erdoğan, Bay Kemal’in hesap uzmanı olduğunu bilmiyor. Ben hesap uzmanıyım, gerçekten de hesap uzmanıyım. Hesap uzmanı olarak çalıştım Maliye Bakanlığı’nda. Plan nedir, program nedir, proje nedir, hesap nedir, kitap nedir? Bütün bunları bilirim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Şanlıurfa’ya gittiğimde Şanlıurfalı çiftçilerin en çok şikâyet ettiği konu elektrik fiyatlarıydı. Bereketli bir ova, bereketli bir Türkiye. Bizim çiftçi, elektriği niye bu kadar pahalıya alır? Gübre, ilaç, mazotu anladık; dışarıdan geliyor. Allah’ın güneşi bedava. Niye bu kadar pahalıya elektrik tüketiyor, diye. Oturduk, hesap yaptık, çalıştık. Gördük ki; sağlıklı ve düzenli yatırım yapabilirsek, akılcı bir yatırım yapabilirsek çiftçimize elektriği bedava verebiliriz. Şanlıurfalılara söyledim. Dedim ki ‘Yerel yönetimlerde, büyükşehir belediye başkanlığını bize verin, bütün Şanlıurfalı çiftçilerin tamamına elektriği ücretsiz vereceğiz.’ Mümkün mü, mümkün. Planlı mı, planlı. Hesabı yapıldı mı, yapıldı.

ELIMDEN TUTAN YOK, ENGEL ÇIKARAN VAR

Daha sonra Erdoğan’ı da izlediniz. O da diyor ki ‘Elinden tutan mı var?’ Elimden tutan yok, engel çıkaran var. Ama herkes şunu bilsin Kılıçdaroğlu, yani Bay Kemal şikâyet etmez. Onun görevi bütün engelleri aşıp amaca ulaşmaktır. Bütün engellemelere rağmen, engellerin çıkarıldığını da biliyorum. Para ile panel verilmez mi? O bile satılmak istenmedi. Ama bütün bunlar belediye başkanımız da bütün engelleri aşarak, bu sorunu çözdü.

ERDOĞAN, BAY KEMAL’İN HESAP UZMANI OLDUĞUNU BİLMİYOR

Şimdi Antalya da yapıyor benzerini, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız da burada. Büyükşehir Belediye Başkanımız, 15 bin 120 çiftçiye sulama kooperatifi aracılığı ile elektriği ücretsiz veriyor. 15 bin 120 çiftçiye. Erdoğan’ın unuttuğu bir şey var. Erdoğan Bay Kemal’in hesap uzmanı olduğunu bilmiyor. Ben hesap uzmanıyım, gerçekten de hesap uzmanıyım. Hesap uzmanı olarak çalıştım Maliye Bakanlığı’nda. Plan nedir, program nedir, proje nedir, hesap nedir, kitap nedir? Bütün bunları bilirim.

ALLAH’IN GÜNEŞİ BEDAVA KARDEŞİM, DOLAR LOBİLERİNE TESLİM OLMUŞLAR

Elektrik üretmek için doğal gaz alıyorsunuz, karşılığında dolar ödüyorsunuz. Akaryakıt, kömür alıyorsunuz dolar ödüyorsunuz. Allah’ın güneşi bedava kardeşim. Dolar lobilerine teslim olmuşlar. Kömür, akaryakıt lobilerine teslim olmuşlar. Ama hiç kimse şunu unutmasın Kılıçdaroğlu kimseye teslim olmaz. Gideriz elektriği üretiriz, Allah’ın güneşi bedava. Yaparız ve çiftçimize veririz.

Neden çiftçiden başladık? Çünkü karnımızın doyması lazım. 85 milyonu besleyecek olan çiftçidir. Üretmesi lazım. Çiftçi zarar ederse ve toprağa küstürürseniz bunun sonu felakettir. Her şey dışarıdan gelsin. Buğday dışarıdan, mısır dışarıdan, et dışarıdan, canlı hayvan dışarıdan. Fasulyeden, mercimekten, yulaftan her şey dışarıdan. Bu bereketli toprakları kim çalıştıracak, kim üretecek? Çiftçi.

Bunun için hep beraber çiftçilerin kazanabileceği bir ortamı yaratmak zorundayız ve bunu yaracağız. Göreceksiniz, sizlerin oyları ile iktidar olduğumuzda kırsalda çalışan genç çocuk ve kadınların sosyal güvenlik primini de devlet olarak biz ödeyeceğiz. Onlar çalışacak ve yeri, zamanı gelince de emekli olacaklar. Göreceksiniz. Çiftçinin rahat ettiği, rahat tatil yaptığı, eğlendiği, ürününü aldığı, hasadını yaptığı, düğününü huzur içinde gerçekleştirdiği, tatilini yaptığı bir iklimi yaratacağız. Çiftçiyi küstürdüğümüz zaman hepimiz kaybederiz. Oysa Türkiye’nin kaybetmeye değil kazanmaya ihtiyacı var.

Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Enerji Politikaları diye bir çalışma yaptık. Bu çalışma; pek çok bilim insanının, enerji uzmanının yaptığı bir çalışma. Her şeyi çalışarak bunu hayata geçirdik.”