Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Urfa'da konuştu. İdam tartışmalarıyla ilgili meydanlarda konuşmaya devam eden Erdoğan, "İdam konusunda benim kaantimi biliyorsunuz.16 Nisan bunun karar günü. Kılıçdaroğlu desteklemezse bir referandum da idam için yaparız" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Urfa'nın, Urfalının mücadelesi bitmedi. Urfa, son iki yıldır terörle mücadelede asker ve polis olarak 15 şehit verdi. 15 Temmuz gecesi İstanbul'da 4 Urfalı kardeşimiz darbeciler tarafından şehit edildi. 97 yıl sonra Urfa, namusu bildiği bağımsızlığı ve özgürlüğü için şehit ve gazi vermeye devam ediyor. Ne mutlu size. Bu mübarek toprakları İngilizlere, Fransızlara bırakmayan Urfalı, terör örgütlerine de terk etmez değil mi?

15 Temmuz'da bu ülkeyi FETÖ'ye bırakmayan Urfalı, yanı başında terör örgütlerinin cirit atmasına izin vermez değil mi? Urfa dimdik ayakta mı? Aman birbirimizi üzmeyelim. Bugün üzme, üzülme günü değil. Bugün sevda günü, aşk günü. Aman ezmeyelim birbirimizi. Urfa, terör örgütlerini kullanarak yeniden topraklarına göz dikenlere dersini veriyor mu? İşte tüm bunlar için Urfa, 16 Nisan'da "evet" demeye hazır mı? Urfa, sandıkları "evet" ile patlatarak dostlarına güven, hasımlarına korku salmaya hazır mı? Şanlıurfa, 16 Nisan'da geleceğine sahip çıkmaya hazır mı? Kardeşlerim, inanın bugün bir başkasınız. Bu konuda benim kanaatimi bilmiyor musunuz?

16 Nisan bunun karar günü. "Evet" ile sandıklar patladığı anda, idam ile ilgili karar taslağı parlamentoya gelecek. Bahçeli "Evet" diyor, sayın Yıldırım aynı. Kılıçdaroğlu da yanlış dinlemediysem "Desteklerim" dedi. Destekler herhalde dimi? Desteklemezse ne olur? Bir referandum da onun için yaparız.

Demokraside bu işin sahibi millet. Onun için de millete gideriz. Burada milletin evladı şehit oldu. Bunları bizim affetme yetkimiz var mı? Cumhurbaşkanına geldiği zaman, ben bunu onaylarım. Kardeşlerim, biz bu memleketi 81 vilayetiyle, seksen milyonuyla seviyoruz. Biz size sevdalıyız ya.

Sınırımızın ötesindeki kardeşlerimizin can güvenliği, kendimizinki ne kadar önemliyse o kadar önemli. Bizim oralarda akıtılmış alın telimiz var. Cerablus, Dabıq, El Bab'ın kurtulması harekatında 67 şehit verdik. Vatanlarını kurtarmak için mücadele eden ÖSO'nun 500'ün üzerinde şehidi var. Bu, bin yıldır verdiğimiz mücadelede ödediğimiz son bedeldir. Terör örgütleri sınır bölgelerimizden tamamen çekilip her şehri kendi vatandaşlarına bırakmazsa, bu operasyonlar devam edecektir. Urfa için söylediğimiz türküleri, inşallah yarın "Yaşasın Tel Abyadlılar, Rakkalılar teslim olmadı" diye oralardaki kardeşlerimizle birlikte söyleyeceğiz.