Dersim 38 katliamını ve kayıp kızları anlatan "Hay Way Zaman" belgeselinin ikinci gala gösterimi Ankara’da yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı belgesel, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Dersim 38 katliamında yetim kalan Emoş Gülver'in köklerini arama ve hatırlama hikâyesinin anlatıldığı "Hay Way Zaman" belgesel filminin gala gösterimi Devlet Tiyatroları Küçük Tiyatro’da yapıldı.

Yönetmen Nezahat Gündoğan ve yapımcı Kazım Gündoğan'ın Dersim 38'i konu alan yeni belgesel çalışması "Hay Way Zaman" 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi belgesel film dalında jüri özel ödülünü kazanmıştı.

Belgesel, ekibin "Dersim'in Kayıp Kızları" filminden sonra buldukları yüzlerce kayıp kızdan biri olan Emoş Gülver'in öyküsünü anlatıyor.

Belgesel Gülver'in 1938 Dersim katliamından 74 yıl sonra köklerini aramasına odaklanıyor.

Gala öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Emoş Güler, belgesele konu olduğu için sevinçli olduğunu söyledi. Güler, “Bu kadar insanın ilgisi için teşekkür ederim. Bu kadar ilgi göreceğimi tahmin etmemiştim. Benim geçirdiğim hayatı konu ediyor belgesel. Katliamda annem ve babam götürüldü. Ben kaçtım ve çalının altına saklandım. Bir subay aldı beni, onlarla beraber yaşadım. Kimsem kalmadı. Evlatlık olduğumu biliyordum. 5 yaşındaydım ve o subay beni büyüttü ve okula gönderdi” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Güler ile bir süre sohbet etti. Belgesel, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.