CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Bir canımız var, benim için fark etmez. Şehit cenazesine yapılan beni çok yaralamıştır. Arkasından bir linç girişimidir. Açık ve net söylüyorum linç girişimidir. Verilmiş sadakamız varmış” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

'Martın sonu bahar olacak demiştik. Martın sonunda bahar geldi, baharınız kutlu olsun. Mansur Yavaş Ankara'da baharı getirdi, Ekrem İmamoğlu İstanbul'da baharı getirdi. Zeydan Karalar Adana'ya baharı getirdi. Baharın gelmesi kolay, önemli olan onu sürdürmek. Verdiğimiz her sözün arkasında duracağız.

Bu millet demokrasiden yana tavır alacaktır. Aklın almayacağı suçlamalarla karşı karşıya kaldık. Halkı kandırmadık. Her vaadi tartıştık. Sonuçta başarılı olduk.

‘BAŞKA HİÇBİR SEÇENEK YOK’

Bir arkadaşım var mazbatasını aldı. YSK hala karar vermedi. Niçin? Hukukun üstünlüğünü savunduk. YSK'nın bu süreci bir an önce sonlandırması ve Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olduğunu ilan etmesini bekliyoruz. Başka hiçbir seçenek yok.

‘BİR AN ÖNCE KARARI VERİN’

Sandıkları bir daha saydılar, Ekrem İmamoğlu çıktı. Daha neyi bekliyoruz. Sağdan sola sayıyorlar Ekrem İmamoğlu, soldan sağa sayıyorlar Ekrem İmamoğlu. YSK daha önce aldığı kararlara uyacak.

Üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünün savunmak zorundadır. Bir an önce kararı verin ve Türkiye gerçek gündemine dönmüş olsun.

Bir vatandaş borçları nedeniyle otobüs durağına böbreğini satmak için ilan asıyor. 21. yüzyılın Türkiye'sinde geldiğimiz nokta budur.

İktidar sahipleri halktan kopmuş vaziyette. Vatandaşın sorunu karnımı nasıl doyururum. İşsizlik aldı başını gidiyor. Hanedanlar koskoca Türkiye Cumhuriyeti yönetilir mi? Damat kira ödeniyor mu? Bir ekmeğin fiyatını damat biliyor mu? Kendi mutfaklarını, ikballerini düzeltiyorlar.

‘DOLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR, BEYLERİN KEYFİ YERİNDE’

33 milyar lira faizi kim ödedi? 82 milyon vatandaş. İktidar olduktan 2019'un Şubat sonuna kadar ödedikleri  faiz 165 milyar dolar. Londra'daki bir grup tefeciye verdiler. Bunu vatandaşların görmesi lazım. Olay sıradan bir olay değildir. Dolar aldı başını gidiyor, beylerin keyfi yerinde.

Asgari ücretle nasıl geçinecekler. Ben bunları söyleyince 'Terörle işbirliği yapıyor' diyorlar. Terörle işbirliği yapanlar onlar, vatandaşlarla işbirliği yapan benim.

CUMHURİYET GAZETESİ DAVASI

Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Hakan Karasinir, Önder Çelik, Güray Öz, Emre İper hapiste. Cumhuriyet gazetesinde yazdılar. FETÖ ile suçlanıyorlar. Yıllar yılı FETÖ'yü eleştiriyorlar. Sarayın emrindeki köleler adalet dağıtamazlar. 5 yıldan fazla yargılananlar ise Yargıtay'da. Ortada bir hukuksuzluk var. Namuslu yargıçlar bunu düzeltecektir.

AYM'YE ELEŞTİRİ

Osman Kavalı kaç gündür tek başına tutuluyor. Bu mudur adalet. Eren Erdem'in annesi perişan halde. Anayasa Mahkemesi Başkanı gerçekten katılanların tamamına hukuk dersi verdi. Yargıcın ne kadar önemli olduğunu kısa, özlü cümlelerle anlattı. Cumhuriyet davası Anayasa Mahkemesi önünde iki yıldır bekliyor; Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak'ın dosyaları bekliyor. 'Çocuklar ölmesin' diyen Ayşe öğretmenin de dosyası bekliyor.

‘İLERİDE ÇOCUKLARIN GÖZÜNE BAKAMAYACAKLARDIR’

Sözcü okunmasın, yazmasın istiyorlar. Halkın bilgilenmesi konusunda Sözcü yazmasın istiyorlar. Hakim, savcı unvanları ipotek edenler var. İleride çocukların gözüne bakamayacaklardır.

Ahlakı kaybettik. Kimin döneminde? 17 yıldır bunları hiçbirisi başımıza gelmemişti. Çocuklarımıza verdiğimiz değere bakın önceden. 5 yaşındaki çocuğa tecavüz, kaçırılma, uyuşturucu... Ekrem Bey'in getirdiği uyuşturucu ile mücadele komisyonuna AKP ret oyu veriyor. Git kullan kardeşim. Aklın alacağı şey değil. Nasıl muhalefet edeceklerini de bilmiyorlar. Vatandaşın hakkını korumak için muhalefet yapılır.

Gazetelerin iktidarı desteklemeyen grubu terör örgütü ile ilişkilendiriliyor. Erdoğan'ın yanında bir numaralı FETÖ'cü Fettah Tamince var. Gazeteciler suçlanıyor, Tamince suçlanmıyor, el üstünde tutuluyor. Hakkında MASAK ve MİT raporlar var. Kimse dokunmuyor. Bank Asya'nın önünden geçeni tutukluyorsun, himmet paraları toplayanı el üstünde tutuyorsun.

Tamince en son İstanbul'daki büyük bir ihale alıyor. FETÖ ile mücadele yapıyoruz diye yola çıkanları terör örgütü ile ilişkilileri koruyorlar, muhalifleri cezalandırıyorlar.

‘AÇIK VE NET SÖYLÜYORUM LİNÇ GİRİŞİMİDİR’

Bu vatan için canını vermişse şehitlere saygı göstermek hepimizin insani görevidir. Şehitlerimiz musalla taşındayken imam şehitlikten söz eder. Şehidin öbür dünyadaki konumunu da anlatır bizlere. Cenaze namazlarında ağırbaşlılık vardır. Şehit cenazelerinde devlet töreni vardır. Bizler de şehitlerimizin cenazesine katılırız.

Çubuk Akkuzulu köyünde şehit cenazesine katıldık. Köyden şehit cenazesi için büyük bir bayrak istediler, verdik. İlçe başkanımız aileyi ziyaret etti. Ben ve arkadaşlarım şehit cenazesine katıldık. Cenaze namazını kıldırmadılar doğru düzgün. Dolayısıyla Yener Kırıkcı şehidimiz, Allah'tan rahmet dilemek bizim boynumuzun borcudur. O şehit cenazesine katılan tek genel başkan benim. Sloganlar, hakaretler... Bırakın bir namaz kılınsın. İçimden geçirdim, bunlar gerçekten Müslüman mı? Şehit ailesine saygı gösteriyorlar mı? Şehitlerimizin yüzde 99'u fakir ailenin çocuklarıdır.

Bir canımız var, benim için fark etmez. Şehit cenazesine yapılan beni çok yaralamıştır. Arkasından bir linç girişimidir. Açık ve net söylüyorum linç girişimidir. Verilmiş sadakamız varmış.

‘BU PARTİNİN KOLTUĞUNDA İLK OTURAN KİŞİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜR’

Hayatımda iki kez polisin zırhlı aracına bindim. İlki Artvin'deydi. Saldırıyı yapanlar PKK idi. Akkuzulu köyündeki saldıranların PKK'dan farkı yok. PKK ülkeyi bölmek parçalamak istiyor, bunlar da aynı amaçta. Biz sakinliğimizi koruduk. Evde iki kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile konuştum. Mitingde kucaklayıcı bir dil olmasın diye. Bu partinin koltuğunda ilk oturan kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür hiç kimse bunu unutmasın. Boynunda idam fermanı ile ülkeyi kurtardı.  "