CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DP eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile TBMM’deki makam odasında görüştü.

Geçtiğimiz aylarda DP Genel Başkanıyken Kılıçdaroğlu rüzgarını vantilatöre benzeten Cindoruk’un bu görüşmesinin arkası merak konusu oldu.

Cindoruk, görüşme öncesinde, Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediğini ancak buna farklı bir anlam yüklememek gerektiğini söylemiş, "Fikirlerimizi, düşüncelerimizi kendisine anlatmak istiyorum" demişti. Cindoruk, hiçbir partiden milletvekili aday adayı olmayacağını da belirtmişti.

Cindoruk’un Namık Kemal Zeybek’li DP’nin eksen kaymasına uğradığını düşündüğü de basına yansımıştı.

Bilindiği gibi CHP’den adaylıktan vaz geçen Mehmet Haberal da son anda tekrar aday adayı olmuştu.

Demirel-Cindoruk ekolünün ağır toplarından Haberal’ın adaylığı ile Cindoruk-Kılıçdaroğlu görüşmesini birlikte değerlendirmekte fayda var.

MESUT YILMAZ’IN TAVRI DA BELLİ

Önceki Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Genel Başkanlığa Namık Kemal Zeybek'in seçilmesinden sonra hemen DP milletvekilliğinden istifa etti. Şu anda bağımsız.

"Bu dönem milletvekili adaylığını düşünmüyorum..." diyen Mesut Yılmaz, "12 Haziran seçimlerinin önemini halka çok iyi anlatmalıyız" diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: "Bugünkü tabloya baktığımızda muhalefetin mutlaka güçlenmesi gerektiği görülüyor. Demokrasi de bunu gerektiriyor. O yüzden seçimlerde CHP ve MHP'yi destekleyeceğim."

YENİ STRATEJİ ORTAYA ÇIKIYOR

Cindoruk’tan Mesut Yılmaz’a sağ siyasetin önde gelen isimlerinin bu seçimlerdeki stratejisinin ne olacağı da ortaya çıkıyor. AK Parti’nin zayıflatılması planı doğrultusunda barajı geçme ihtimali belli olmayan partiler ve ittifaklarla uğraşmaktansa oyların barajı geçeceği öngörülen CHP ve MHP’de toplanması.

Bütün bu girişimlerin, söylemlerin, açıklamaların bu planı hayata geçirmek için yapıldığını, basına fazla yansımayan bu tür çok sayıda görüşmenin olduğunu satır aralarından çıkarıyoruz.

Bu plan doğrultusunda sağ siyasette, özellikle ANAP, DYP, DP gelenekleri içinde siyaset yapmış insanların CHP ve MHP listelerinden aday gösterileceklerini de şimdiden söyleyebiliriz.

BAŞKA OYUNCULAR DA VAZ GEÇMİŞ DEĞİL

Tüm bu planlara rağmen DP, SP, TP ve BBP de kendi aralarında bir ittifakla barajı zorlama gayretlerini sürdürüyorlar. Ancak DP ve SP arasındaki “çatı ben olacağım” çekişmesi sonuçlanmış değil.

DEMOKRAT HABER