CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği sırada, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ‘özel teftiş' başlatmasıyla ilgili konuştu.

CHP’li belediye başkanlarının “telefonlarının dinlendiğini” söyleyen Kılıçdaroğlu, “Başkanlar için özel masalar kurdular, bütün alınan elemanlara bakıyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri şu şekilde:

Quote Message: İçişleri Bakanlığı müfettişleri görevlendirmiş. Geç kaldın kardeşim. Daha önce gönderseydin bari. Sadece o değil ki... Bizim bütün belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar. Başkanlar için özel masalar kurdular, bütün alınan elemanlara bakıyorlar. Baksınlar. Eğer terör örgütüyle iltisaklı varsa ilgili kamu kuruluşu devlet geleneğinde uyarılır. İktidarda kalmak için söylemeyecekleri yalan, atmayacakları iftira yok.”

İçişleri Bakanlığı müfettişleri görevlendirmiş. Geç kaldın kardeşim. Daha önce gönderseydin bari. Sadece o değil ki... Bizim bütün belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar. Başkanlar için özel masalar kurdular, bütün alınan elemanlara bakıyorlar. Baksınlar. Eğer terör örgütüyle iltisaklı varsa ilgili kamu kuruluşu devlet geleneğinde uyarılır. İktidarda kalmak için söylemeyecekleri yalan, atmayacakları iftira yok.”

Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkanlarına İBB teftişi mesajı: 'İktidar gitme telaşında, aynı hızla çalışmaya devam edin'

İçişleri Bakanlığı, yüzlerce İBB personeli hakkında özel teftiş başlattı, İBB Başkanı 'İçişleri Bakanı istifa etsin' dedi