CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uğradığı saldırının ardından açıklama yaptı.

Saldırının köye dışarıdan getirilen kişiler tarafından düzenlendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu saldırıların sebebi ne biliyor musunuz? İlk kez çok farklı siyasi görüşü olanlar bir araya geldiler. Ne yaparsanız yapın asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Hakkari’deki çatışmada hayatını kaybeden sözleşmeli er Yener Kırıkçı’nın Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir grubun saldırısına uğradıktan sonra güvenli bir eve götürüldü.

Burada yaklaşık 1 saat tutulduktan sonra zırhlı araçla köyden çıkarılan ve CHP Genel Merkezi’ne gelen Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayanlara seslendi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bir milim geri adım atmayacağım. Şehit cenazesine gitmemi niçin istemiyorlar? Sanıyorlar ki saldıracağız, Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazesine katılmasın. Katılacağım, o şehitler 82 milyonun şehidi. Bunların hiç birisi gerçek anlamda Müslüman değildir. Şehit cenazesine katıldık namaz kıldırmadılar. Şehitten, namazdan ne istiyorlar? Ben bir Mehmetçik babasıyım, saldırganlara söylemek isterim. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Biz şehitlerin arasında ayrımcılık yapmadık. Ben saldırıya uğradığım için üzülmedim. Hak, hukuk diyenler saldırıya uğramıştır tarih boyunca. Feriştahı gelse hukuk diyeceğiz. Şehidimiz için üzüldüm”

‘CANIMI VERMEYE HAZIRIM’

“Bu ülkenin çakıl taşını bir kişiye vermem. Canını verecek kişi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu’dur” diyen CHP lideri, “Bir canım var. Bu ülkenin bekası için, bu ülkenin kalkınması için, bu ülkenin çocuklarının mutlu olması için bir can gerekiyorsa, o canı vermeye hazırım” diye kaydetti.