Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, bugünkü yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki "helalleşme"ye yönelik açıklamalarını hatırlatarak, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

Grup toplantısı sonrası CHP Genel Başkanı ile kısa bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Uğuroğlu, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki siyasi mesajı sorduğunu söyledi.

Uğuroğlu'nun aktardığına göre Kılıçdaroğlu "Amacım; yarın yöneteceğimiz devletimizi oluşturan toplum katmalarımızla gurur duyacağımızı ve her kesimi kapsayıcı olacağımızı, kültürel zenginliğimizi halkımıza anlatmaktır... Bu toplumun farklılıklarını asla düşmanlık olarak görmek değil, büyük bir zenginlik olarak görmek ve 84 milyonu kucaklamak zorundayız. İşte bu toplumun her kesimi ile helalleşmektir. Ben helalleşme diyorum, Erdoğan çok kızıyor" dedi.

Uğuroğlu, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında kullandığı "Erdoğan'a hakkımızın helal olmadığını söylemekten daha çoğunu yapmak zorundayız…" ifadesine ilişkin olarak da "1-İlk seçimde iktidardan indirmek… 2-Bağımsız yargı önüne çıkarmak..." yorumunu yaptı.