Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pazartesi günü başlayacak koalisyon görüşmeleri öncesinde gazetelerin Ankara temsilcileriyle sohbetinde hükümet kurma sürecine ilişkin soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun pazartesi günü kendisine yapacağı ziyaret öncesinde “AKP ile CHP arasında kurulacak bir koalisyon hükümetinde kabine dışı kalabileceğinin” mesajını verdi.

Kılıçdaroğlu, “Dönüşümlü başbakanlığı şart koşacak mısınız?” sorusuna “karşı tarafı dinlemeden tek boyutlu, baştan koşul koymanın çok tutarlı olmadığını düşünüyorum. Belki onlar bize çok daha güzel öneri getirecekler” diye yanıt verdi.

Koalisyon için iyimser ve umutlu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Zor olduğunu düşünüyorum” da dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlar kuruluna başkanlık etmesi durumunda  “Cumhurbaşkanı Anayasa’daki ilkelere uymak zorunda. Cumhurbaşkanı ile görüşme yapmak, görüşmenin yeri konusu, onların hepsi çözülür. Başbakan ben olsam Bakanlar Kurulu için Saray’a gitmem” dedi.

“Başbakan Yardımcısı olarak gider misiniz?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Niye olayım? Belki olmam. CHP ortaklık kurdu diye illa Başbakan Yardımcısı olacağım diye bir şey yok” diye yanıt verdi.