Millet İtitfakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "İftar Buluşmaları" kapsamında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ile birlikte Adıyaman'daydı.

Sel felaketinin ardından dün de sağanak yağışın vurduğu Adıyaman'da ilk sözü alan Karamollaoğlu, Adıyamanlılara "Millet İttifakı olarak 12 ay gerekirse 20 ay biz burada sizinle birlikte olacağız, dertlerinizle dertleneceğiz ve eninde sonunda bir çözüm bulacağız" mesajıyla alkış aldı..

Ardından söz alan Kemal Kılıçdaroğlu, şu mesajı verdi:

"Milleti İttifakı olarak tek bir noktaya kilitlendik. Bu milletin sorunlarını çözmeye kararlıyız. Birlikte çözeceğiz. Kamplaşma olmadan birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sevgi ve saygı göstererek, kul hakkı yemeyerek altını çiziyorum. Kul hakkı yemeyerek bu memlekete hizmet edeceğiz.

'BAŞKANLARIMIZIN HİÇBİRİSİ KUL HAKKI YEMEDİ'

Bunu söylerken, şunu bilmenizi isterim. Belediye seçimlerinde "CHP'li belediyelere oy verirseniz şu olur bu olur" dediler, bir sürü iftira attılar. Ama belediye başkanlarımız seçildi, hiçbirisi kul hakkı yemedi. Bütçeleri düşmesine rağmen daha büyük yatırımlar yaptılar, fakir fukaranın yanında oldular. Herkese hizmet ettiler, hiçbir ayrım yapmadılar. Onlardan birisi de burada yanımızda, Sayın Mansur Yavaş. Beraberiz ve birlikteyiz. Bu ülkenin sorunlarını çözmeye kararlıyız. Ayrımcılık yok bizim kitabımızda. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. Biz insanlığa hizmet etmeyi onur kabul ederiz. Yeter ki hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, her evde bereket olsun, arzumuz budur.


Açık ve net söylüyorum Allah nasip eder iktidara geldiğimizde, hiçbir çocuk yatağa aç girmediği güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Yeri geldiğinde kendi eleştirilerimizi de yapıyoruz, yeri geldiğinde kendi hatalarımızı da söylüyoruz. Yeri geldiğinde "Kusurumuz yanlışımız varsa gel oturalım, konuşalım, helalleşelim" diyoruz. Çünkü biz insan olarak birbirimize muhtacız. Birlikte olmalıyız ve Türkiye'nin sorunlarını çözmeliyiz"

'HAK, HUKUK, ADALET' SLOGANLARI

Kılıçdaroğlu'nun konuşması burada "Allahına kurban" ve "Hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla bölündü. Kılıçdaroğlu vatandaşlara seslenerek şöyle devam etti:

"Hakkın, hukukun ve adaletin olmasını istiyorsanız, ayın 14'ünde, 14 Mayıs'ta sandığa gideceksiniz, haktan yana, hukuktan yana, adaletten yana oy kullanacaksınız. Bu işin çözümü budur. O nedenle söylüyorum, kul hakkı yiyenlere oy vermeyin. Kul hakkı yiyenlere oy vermek, kul hakkı yiyenlerle ortak olmak demektir. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Çünkü biz Millet İttifakı olarak şu sözü verdik: Her kuruşun hesabını bu memlekete vermek bizim boynumuzun borcudur.

Vergi olarak ödediğiniz her kuruşun hesabını size vermek bizim boynumuzun borcudur. Parayı yerinde harcayacağız. Ve hesabını vereceğiz. Siyaset zenginleşme aracı değildir, halka hizmet etme aracıdır.

'BÖLGENİN DRAMINI BİLİYORUZ'

Bölgenin dramını biliyoruz. Bunların tamamını çözeceğiz. ‘Para nerede?’ diye soruyorlar. ‘Parayı nereden bulacaksınız.’ ‘Ben ‘yapacağım’ diyorum, iki yılı ödemesiz, sonra 20 yılda alacağım’ diyor. Ben de diyorum ki, ‘yapacağız, zaten yaptık parayı da almayacağım kardeşim, ne diyorsun sen’ diyeceğiz. Benim söylediğim; anayasaya, insan haklarına, hakka, hukuka ve adalete uygun. Böyle yaparsınız, mesele biter. Bunu herkesin bilmesini isterim.

'TÜRKİYE HEPİMİZİN TÜRKİYE’Sİ'

Ayın 14’ünde, Mayısın 14’ünde ‘işim var, sandığa gidemiyorum’ demeyeceksiniz. Komşunuzu ikna edeceksiniz. Komşunuzu ikna edeceksiniz, beraber gideceksiniz. Türkiye hepimizin Türkiye’si. Türkiye bu kadar yoksulluğu çekmeye tahammül edemiyor. Her evde bereket, gelir, güvence olacak, huzur olacak. Her evde huzur olacak ki, Türkiye’de de huzur olacak. Sokakta da huzur olacak. Siyaset zenginleşme aracı değildir.

'418 MİLYAR DOLARI MİLLETİN CEBİNE KOYACAĞIM'

‘Parayı nereden bulacaksın’ diye soruyorlar. Hazineden çalınan 418 milyar doları getireceğim ve bu milletin cebine koyacağım. ‘Parayı nasıl alacaksın’ diyorlar. Hiç endişe etmeyin. Bu kardeşiniz, son kuruşuna kadar alacak. Son kuruşuna kadar, alacak ve getireceğiz. Sanıyorlar ki, ‘çaldık götürdük, Kılıçdaroğlu onu bulamaz.’ Bulurum, bulurum. Fizan’a götürseler bulacağım. Bir kısmını değil, tamamını getireceğim. Bu milet zenginleşecek. Dolayısıyla çalanın yanına bırakmayacağız. Millet İttifakı liderlerinin ortak özelliği o. Çalanın yanına bırakmayacağız. Kul hakkı yiyenden, ‘Bir dakika kardeşim’ diyeceğiz, ‘sen bu parayı götürdün, millete vereceğiz.’ Para milletin parasıdır.”