CHP Lideri, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor.

Kılıçdaroğlu satır başları ile şunları söyllüyor:

-Son dönemlerde Milli İrade hırsızlığından bahsediliyor. Biz yıllarca bunu söylüyoruz. Seçim barajı yüzünden milli irade hırsızlığı yapılıyor. Yüzde 34 oy alan parti, meclisin milletvekilinin yüzde 64'ünü ele aldı.

-Seçim barajı indirilsin diye itiraz ediyoruz. Ama bunu kabul etmiyorlar. Bizim 33 milletvekilimizi çaldılar.

-Başbakan eline gelen belgeleri okumadan açıklamada bulundu.

Önceden partimizde büyük tartışmalar olurdu. Allaha şükür şimdi yok.

-2004 yılında Sarıgül ile ilgili 22 dosya hakkında soruşturma açılması kararı veriliyor, sonra Danıştay'a gidiyor ve 22 dosyadan 21 hakkında soruşturmaya gerek olmadığı kararı çıkıyor. O dosya ile birlikte 27 dosya da beraatle sonuçlanıyor.

-Kendisine televizyonda açıkça konuşmaya davet ettim. Ama gelmem gelemem diyor. Neden korkuyorsun,
-Sayın Baykal ile ilgili İsviçre'de banka hesapları olduğuna ilişkin iddialar ortaya atıldı. Baykal hemen İsviçre bankalarını aradı ve hesabı olup olmadığını sordu, gelen cevabı da kamuoyunun önünde "Benim hiçbir hesabım yoktur" dedi.

-Başbakan hakkında iddialara "ben temizim diyor" o zaman Baykal gibi yapsaydı.

-Başbakanla ilgili 2004 yılında bir belge var altında da Başbakan Erdoğan'ın imzası var. İçinde kendisiyle ilgili iddialar var.

-17 Aralık'tan iki hafta önce Başbakan Erdoğan'ın içinde yeraldığı Rıza Sarraf'tan Ali Ağaoğlu'na kadar yer aldığı bir fotoğraf var. Başbakan buna itiraz etse bile 6 ay önceden MİT'in Sarraf ile Ekonomi Bakanı'nın oğlu hakkındaki uyarısı medyada yer aldı. 

(f5haber)