Ukrayna'nın başkenti Kiev'in sakinleri Rusya'nın saldırıları nedeniyle her gün siren seslerine alışırken aynı zamanda metrolarda kurulan sığınaklar da gündelik yaşamda "olağan" hale geldi.

Reuters haber ajansı, Kiev'deki metro istasyonlarında kurulan sığınakları görüntüledi. Habere göre, metro istasyonlarına sığınanların sayısı her geçen gün artıyor. Savaşın ilk gününden beri kentin Syrets metro istasyonunda yaşayan mimar Natalia Nochevchuk, üç haftadan fazla bir süredir burada vakit geçirdiğini belirtti.

Nochevchuk, "Bazen duş almak ve yemek pişirmek için evime gidiyorum ancak geceleri mutlaka buraya dönüyorum çünkü burası uyumak için en güvenli yerlerden biri" dedi.

'BURADA YAŞAMAK ARTIK MONOTON BİR HAL ALDI'

Kentteki metro istasyonlarının çadır ve yataklarla döşendiği, bazı yurttaşların buraya evcil hayvanlarıyla yerleştiği belirtilen haberde söz konusu durumun "olağan" hale geldiği belirtildi. Eşi ve çocuklarıyla metroya sığınan yurttaşlardan biri olan Alexander Ivochenko ise "Burada yaşamak artık monoton bir hal aldı. Ailemizi korumaktan ve kişisel hijyenimizi sağlamaya çalışmaktan başka yapacak hiçbir şeyimiz yok" diye konuştu. 

Rusya ordusu Kiev'in dış mahallerindeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenlerken askeri birlikler de kentin dışında konumlanmış durumda. Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın 24 Şubat'tan bu yana saldırıları sonucu başkentte en az 60 sivilin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.