Kıbrıs’ın kuzey sahillerinde bu sabah saatlerinde hareketli saatler yaşandı. Kıbrıs Türk medyasındaki haberlere göre, Kıbrıs polisi bu sabah Yayla-Sirianoxori Köyü sahiline çıkmaya çalışan 20’si erkek, üçü kadın ve yedisi çocuk toplam 30 Suriyeli sığınmacıyı engellemeye çalışırken iki kişiyi vurdu.

Duvar’dan Nikolaos Stelya’nın haberine göre, yaralanan göçmenlerin hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet hastanesi Başhekimi Adil Özyılkan da iki Suriyelinin ‘ateşli silah yaralanması’ nedeniyle hastaneye getirildiğini doğruladı. Kıbrıs gazetesi Yeni Düzen’e konuşan Özyılkan, göçmenlere korona virüsü nedeniyle önce PCR testi yapılacağını, daha sonra müdahale edileceğini söyledi.

Kıbrıs polisiyse göçmenlerin ‘dur’ ihtarına uymadığını ve uyarı ateşine rağmen kaçmaya devam etmeleri üzerine ateş açıldığını, iki kişinin hafif yaralandığını duyurdu.

Kıbrıs Sahil Güvenlik ekiplerinin operasyonu ihbar üzerine gerçekleştirdiği ve tekneyi kullanan iki kaptan ile sahilde bekleyen bir kişiyi alıkoyduğu belirtildi.