Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Hava Mühendis Binbaşı rütbesinde iç denetçi olarak görev yaparken 689 sayılı KHK ile ihraç edilen Levent Mazılıgüney, hakkındaki dosyanın takipsizlik ile sonuçlanmasının ardından avukatlık ruhsatı alabilmek için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı

ByLock tuzağı ‘Mor Beyin’ uygulamasının ortaya çıkarılmasında katkı sunanlar arasında bilinen Levent Mazılıgüney, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Hava Mühendis Binbaşı rütbesinde iç denetçi olarak çalıştığı sırada ‘FETÖ soruşturması’ kapsamında 689 sayılı KHK ile Nisan 2017’de ihraç edildi.

Hakkındaki dosyanın Ocak 2018’de takipsizlik ile sonuçlanmasının ardından 2018 yılının Ağustos ayında avukatlık stajını tamamlayan Mazılıgüney, avukatlık ruhsatı için Türkiye Barolar Birliği’ne başvurdu.

MAZILIGÜNEY’E AVUKATLIK RUHSATI YARIN VERİLİYOR

Türkiye Barolar Birliği tarafından başvurusunun ‘KHK’li’ olması gerekçe gösterilerek reddedildiğini belirten Mazılıgüney, “Bu süreçte kamuoyu oluştu ve barolar birliğinin tavrı değişti. Ankara 23. İdare Mahkemesi, ihraç edilen ama beraat etmiş eski bir hakim ile alakalı ‘ihraç edilmiş olmanın avukatlık mesleğine engel olmayacağına’ dair olumlu bir karar verdi. Bu kararın akabinde 21 Haziran’da ben başvurumu yeniledim. Ankara Barosu ve Barolar Birliği kabul etti. Adalet Bakanlığı olumsuz bir görüş ile kararı iade etti ama Barolar Birliği kararında ısrar etti. Barolar Birliği’nin ısrarı ve ikinci kez Adalet Bakanlığı’na gitmesi dolayısıyla sonunda onay verildi” dedi.

Mazılıgüney, Ankara Barosu’nda yarın yapılacak tören ile avukatlık ruhsatını alabilecek.

‘DOSYAM OHAL KOMİSYONUNDA 20 AYDIR BEKLİYOR’

Hakkında verilen takipsizlik kararının üzerinden 20 ay geçtiğini ancak dosyasının hala OHAL komisyonunda olduğunu ifade eden Mazılıgüney, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Hava Mühendis Binbaşı rütbesinde iç denetçi olarak görev yaparken ihraç edildim. Ben artık göreve dönmeyi düşünmüyorum. Hukuk alanında ilerleyeceğim yoluma ama görevini yapmak isteyenler için bu komisyonlar bir an önce karara bağlamalı dosyaları” ifadelerine yer verdi.