Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’na (KESK) bağlı kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü öncesinde 9-10 Kasım tarihlerinde Eğitim Sen Genel Merkezi’nde “Kadın Emeği ve İstihdam Çalıştayı” düzenliyor.

Burada bir araya gelecek olan kadınlar, iki gün boyunca güvencesiz çalışmanın kamu emekçisi kadınları nasıl etkilediğini, AKP iktidarının kadın istihdam politikalarını, kadınları daha da yoksullaştıran ekonomik krizi ve mücadele olanaklarını tartışacak.

Çalıştayın ilk gününde, “Geçmişten bugüne kadın istihdam politikaları ve mevcut durum”, “Kadın istihdamına, iş güvencesine ve sosyal haklara dair uluslararası normlar”, “Kadın emeği ve istihdamındaki dönüşümün kamudaki biçimleri”, “Toplumsal cinsiyet istihdam ilişkisi”, “Ekonomik krizlerin kadın emeğine ve istihdamına yansımaları”, “Kadın emekçilerin örgütlenme, mücadele ve dayanışma deneyimleri” başlıklı sunumlar ile bir ayı aşkın süredir illerde yapılan yerel atölyelerin sonuç raporları paylaşılacak.

‘YOKSULLUĞA VE ŞİDDETE KARŞI KADINLAR BULUŞUYOR’

İkinci gün ise, “Ekonomik krizin kadın kamu emekçilere yansımaları ve mücadele olanakları ” ile “Örgütlenme ve mücadele stratejileri, Ne yapmalı nasıl yapmalı?” konuları ele alınacak.

Kadınlar bu çalıştay ile önümüzdeki sürecin örgütlenmesine dair bir yol haritası çıkarmayı amaçlıyor.

Çalıştayın üçüncü gününde ise KESK Kadın Meclisi’nde sendikal-siyasal süreç değerlendirmeleriyle birlikte bir yıllık mücadele programı oluşturulacak.

KESK’li kadınlar bu yıl, ”Yoksulluğa, Güvencesizliğe Ve Şiddete Karşı Kadınlar Mücadelede Buluşuyor” sloganıyla 25 Kasım’a hazırlanırken, işyerlerinde ve alanlarda kitlesel eylemlilikler yapmayı planlıyor.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde iç istihbarat birimleri tarafından izlenen camilerin sayısının arttığı belirtildi.

Kaynak: Karınca