Ankara Valiliği, "KESK'in 4+4+4 protestosu güvenlik güçleri tarafından engellenecektir" açıklamasına rağmen gerginliğin artmasına üzerine otobüslerin kente girilmesine izin verildi.

 

KESK’in Ankara’da düzenleyeceği 4+4+4 protestosu için yurdun dört bir yanından Ankara’ya gitmek üzere yola çıkan otobüsler polis tarafından durduruldu. Sendika üyelerinin Ankara'ya ulaşmalarını önlemek için seyahat ettikleri otobüsler, evrak eksiklikleri gerekçe gösterilerek parklara çekildi. Kimi yerlerde otobüslerde "ceset torbası bulunmaması" gerekçe gösterilerek engellemede bulunuldu. Sendika üyelerinin durumu protesto etmeleri de polisin müdahalesiyle karşılaştı. İzmir'de polis, sendika üyelerine karşı cop kullandı.

 

Ankara Valiliği eylemin engelleneceğini açıklasa da gerginliğin tırmanmasının ardından İstanbul ve Konya'dan yola çıkan otobüslerin jandarma kontrolü altında Başkent'e girmelerine izin verildi.

 

KESK, Ankara Valililiği'nin yasağına rağmen 4+4+4 eğitim sistemini protesto için Ankara'da yürümeye kararlı.

 

Ankara Valiliği şehir girişlerinde önlem aldı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen KESK eylemcilerine dün geceden itibaren izin verilmemişti. Ancak gerginlik tırmanınca jandarma önce kimlik kontrolü yaptı, ardından ise otobüslerin kente girişine izin verdi.

 

Ankara'da bulunan KESK üyeleri, kentin iki noktasında buluşmaya başladı.  Bir grup Celal Bayar Bulvarı'nda, diğer grup Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda.

 

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, nihai hedefin her iki grubun da Tandoğan Meydanı'na gelmesi olduğunu, buradan da Kızılay'a yürünmesi konusunda kararlı olduklarını söyledi.

 

Şehir dışından gelip, polis koridorunu aşabilenler de, Tandoğan'a gelmeye çalışıyor. Ancak, çok sayıda ilde geceden otobüsleri engellenen KESK'liler Ankara'ya ulaşamadı. KESK Genel Başkanı Lami Özgen "Bütün üyelerimiz birleşene kadar direnişi sürdüreceğiz, sonucu ne olursa olsun bekleyeceğiz, 2 günlük eylem programımızı uygulayacağız, Ankara'da da toplanan gruplarımız abluka altında ve birleştirilmiyor, birleşme sağlanmazasa açıklama yapmayacağız, Adana ve çeşitli illerde gözaltına alınan arkadaşlarımız var, seyahat hakkımız ve basın açıklaması hakkımız hukuksuzca engellenmeye çalışılıyor" dedi.