KESK üyeleri “laiklik ve iş güvencesi” talebiyle bugün Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Samsun’da çevre illerin katılımıyla alanlara çıkıyor.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonunun (KESK) çağrısıyla laiklik ve iş güvencesi talebiyle bugün Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Samsun’da çevre illerin katılımıyla alanlara çıkılıyor.

Soruşturma, sürgün ve işten atmaların da protesto edileceği mitinglerde, demokrasi ve barış talepleri de dile getirilecek.

Yarın yapılacak Van, Trabzon ve Antalya mitingleri ise valilikler tarafından güvenlik gibi çeşitli gerekçelerle yasaklanırken, yasağa tepki gösteren emekçiler talepleriyle alana çıkmakta kararlı olduklarını duyurdu.

KESK, yasak kararına, İstanbul Makine Mühendisleri Odasında yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Basın metnini okuyan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, “Valiliğin yasak kararları tam da mitingimizin gerekçelerinden birini oluşturmaktadır” dedi.

“Baskıların zirve yaptığı, sokakların çeşitli gerekçelerle emekçilere kapatıldığı, soruşturmalarla, cezalarla, sürgünle, görevden uzaklaştırmayla sindirilmek istendiği” bir dönemden geçildiğini belirten Köse “Böylesi bir dönemde tepkimizi ortaya koymak, taleplerimizi haykırmak ve mücadeleyi yükseltmek için alanlara çıkıyoruz” diye konuştu.

Şubelerinin valilik kararına karşı hukuki girişimleri başlattığını söyleyen Köse, “Ülkemizde zerre kadar hukuk kalmışsa itirazlarımıza olumlu yanıt verileceğini düşünüyoruz. “Ama nasıl bir karar çıkarsa çıksın bizler uluslararası sözleşmeler ve Anayasa ile güvence altına alınmış olan toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkımızı kullanacağımızı, bu illerde ve bölgeyi kapsayan diğer illerde açıklamalar gerçekleştireceğimizi belirtmek istiyoruz.

“Antalya, Trabzon ve Van illerinde ‘Laik eğitim ve laik yaşam! İş güvencemizden vazgeçmeyeceğiz! Baskı, sürgün ve işten atmalara karşı alanlardayız!” şiarı ile açıklamalarımızı en coşkulu ve kararlı şekilde yapacağız” diye konuştu.