KESK Urfa Şubeler Platformu, Şenyaşar ailesinin baskılara karşı sürdürdüğü Adalet Nöbeti’ne katıldı. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 533’üncü gününde sürüyor. Sabah adliye binası girişinde bulunan gölgelik alanda nöbeti başlatan anne ve oğlu, polis tarafından ablukaya alındı. Engellemeye rağmen nöbeti sürdüren anne ve oğlu, avukatlarının Urfa Cumhuriyet Başsavcı vekili ile görüşmek için randevu alması üzerine “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alana geçti. 

Aile, nöbeti “Adalet mücadelemiz baskı altında 533’üncü günüde” yazılı dövizi açarak, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Urfa Şubeler Platformu birleşenleri ile sürdürüyor. Platform bileşenleri gün boyunca aileyle birlikte Adalet Nöbeti tutacak. 

TALEPLER GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Platform birleşenleri adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesi Eşbaşkanı Salih Karataş, “Sadece Şenyaşar ailesi üzerinden bir katliam yapılmadı. Ailenin haklı talepleri ne yazık ki görmezden geliniyor. Türkiye’de geçmişten bu yana yaşanan pratiklere baktığımız zaman ‘faili meçhul’ denilen ama faili belli cinayetlerin üstü örtülerek sözde hukuk devleti olduklarını sergileyen pratikler gösterilmiştir. Ailenin bugün burada adalet talebi ile oturmamış olsaydı, büyük bir ihtimal ile bu katliamın üstü de kapatılmış olacaktı. Sadece göstermelik olarak 3-4 kişinin yargılanması kabul edilemez. Sivil toplum örgütleri olarak biz bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

‘ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILDI’

Ailenin kamusal mekan olan hastanenin içinde katledildiğini hatırlatan Karataş, şunları söyledi: “Bir katliam yaşandı. Bu katliamın ardından bir saat içinde hastanenin içinde bulunan tüm kamera sistemi çalındı. Bilinçli bir şekilde katliamın üstü örtülmeye çalışıldı. Sadece katliam yapanlar suçlu değildir. Göz yumanlar, yardım edenler, üstünü örtmeye çalışanlarda suçludur. Adalet hükümetlere göre değişen bir durum değildir, devletin ana omurgasıdır. Adalet olmasa bu ülkede yaşanan tüm sorunlar büyüyerek devam edecektir. Ailenin haklı taleplerinin yanındayız. Aile meşru müdafaa hakkını kullandı. Fadıl Şenyaşar biran önce serbest bırakılmalı. Herke kör, sağır ve dilsizi oynuyor, ancak Emine annenin direnişi körleri, sağırları ve dilsizleri rahatsız etmeye ve onların vicdanına seslenmeye devam edecektir. Sadece merhamet istemiyoruz, biz gerçek hukuk yerini bulana kadar ailenin yanında duracağımızı ve haklı taleplerini sahipleneceğimizi belirtiyoruz. Aileye bu ülkenin sesi olduğu için teşekkür ediyoruz.” 

Kaynak: MA