OHAL kapsamında çıkartılan KHK'lerle kamu çalışanlarının işlerinden atılması, KESK'in Ankara Yüksel Caddesi'nde yaptığı basın açıklamasıyla protesto edildi. Dünkü KHK'lerle 16 bini aşkın memur daha ihraç edilmişti. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), kamudaki ihraçlara karşı sokağa çıktı. Yüksel Cadddesi’nde kitlesel basın açıklaması yapan KESK, ‘hukuk dışı uygulamalara son verilsin’ çağrısında bulundu.
 
Özlem Akarsu Çelik'in gazeteduvar.com.tr'de yer alan haberine göre, dün çıkartılan KHK ile işinden olan 16 bin kişi arasında yer alan SES üyesi Veli Saçılık, “Benim cezaevinde kopartılan kolumun tazminatını geri isteyen hâkimler "FETÖ"cülükten içerideler. Ben onların da adil yargılanmasını istedim” dedi. Eşi ve kızıyla tek maaşla yaşamaya çalışırken işsiz bırakılmasına tepki gösteren Saçılık,  “Beni açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. Ben asla terbiye olmayacağım ve onurumla yaşayacağım. Onlar onursuzluklarıyla yaşasınlar” dedi.

Dünkü KHK ile kamudan ihraç edilen BES (Büro Emekçileri Sendikası) yöneticilerinin de katıldığı açıklamada, “Çalmadık, çırpmadık, kandırılmadık” sloganı atıldı.