Özel yetkili cumhuriyet savcılarınca ifadeleri alındıktan sonra tutuklamaya sevk edilen 13 kişinin Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'ndeki sorguları tamamlandı. Nöbetçi hakimlik, zanlılardan 6'sının tutuklanmasına karar verirken, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile birlikte 7 kişiyi serbest bıraktı. Soruşturma kapsamında dün sabah da 22 kişi tutuklanmıştı.

 

LAMİ ÖZGEN: KESKLİ TUTSAKLAR ONURUMUZDUR

Serbest bırakılan KESK Başkanı Lami Özgen tutuklanan sendikacılara seslenerek “KESKli bütün tutsaklar bizim onurumuzdur” dedi.

 

Yakınlarının alkışları arasında adliyeden çıkan KESK Genel Başkanı Lami Özgen burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kuruldukları günden bu yana birçok baskı, gözaltı ve tutuklamayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek şunları söyledi: “Öyle bir mücadele geleneğinden geliyoruz ki asla ve asla sonucu ne olursa olsun, yönelimler ne olursa olsun yürütülen bu baskılara karşı dün boyun eğmedik, bugün de boyun eğmedik, yarın da boyun eğmemeye devam edeceğiz. Bütün sendikalarımızın MYK ve şubeleri adına bir kez daha tutuklu olan ve yeni tutuklanan arkadaşlarımıza söz veriyorum; asla ve asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Geri adım atmayacağız. Sonuna kadar bu haklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. KESK'li bütün tutsaklar bizim onurumuzdur."

 

Adliye çıkışında tutuklanan 6 KESK’li ise Çevik Kuvvet otobüsüne bindirilerek Sincan Cezaevine götürüldü.

 

Son tutuklamalarla birlikte KESK’e yönelik son operasyonda tutuklanan sendikacıların sayısı 28’e yükseldi.