Deprem hattında yaşıyoruz, tarih boyunca depremler ile yüz yüze kalmış olsak bile deprem gerçeğini çok çabuk unuttuk. En son 1999 yılında yaşadığımız depremden sonra bir daha da unutmamak üzere bu gerçeği hayatımıza taşıdık. Peki bu gerçeği kaldırabilecek güçte evlerde mi yaşıyoruz? Deprem farkındalığımız yalnızca bir gün deprem olacak ile mi sınırlı?

Eğer biz yalnızca deprem bölgesinde yaşıyoruz diye kendimizi kısıtlar ve bu gerçekten korunmak için harekete geçmezsek yıkılanlar yalnızca hayallerimiz olmaz. Hal böyleyken devletin çıkardığı 6306 sayılı kanun ile Kentsel Dönüşüm haklarımızdan faydalanmalıyız. Kentsel Dönüşüm Destekleri ile riskli, deprem olmasa dahil yıkılma ihtimali olan evlerimizi güvenli ve kendimizi sıkıntıya sokmadan yenileyebiliriz. Şimdi gelin hep birlikte destekleri genel hatları ile inceleyelim.

Kentsel Dönüşüm Kredileri;

Evinizi ister güçlendirin, isterseniz de yeniden yaptırın anlaşmalı bankalardan düşük faizler, geri ödeme kolaylıkları ile bu kredilerden faydalanabilir ve çok cüzi miktarlar ile deprem yönetmeliğine uygun olmayan, hasarlı, eski konutlarınızı yeni teknoloji ile yepyeni bir bina haline getirebilirsiniz.

Kentsel Dönüşüm Faiz Destekleri;

Yapacağınız ödemelerde kredi desteklerinden faydalandığınız durumlarda kredi faiz desteklerinden faydalanabilir, faiz ödemelerinizin pek çoğunu karşılayabilirsiniz.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımları;

Evinizin yıkımı, yapımı sürecinde bulunduğunuz konuta ödeyeceğiniz kira için devletten kira yardımı alabilir ve bu kira yardımları ile evinizin yapım aşamasında kendinizi zorlamadan hayatınızı sürdürebilirsiniz.

Yukarıda saydığımız yardım ve destekler ile birlikte daha pek çok destekler her geçen gün yenilenerek listeye eklenirken, yardım, kredi, ve destek tutarları yıllara göre güncellenmektedir. Net ve detaylı bilgiler ile tüm haklarınızdan doğru şekilde yararlanmak için Anıl İnşaat gibi Kentsel Dönüşüm konusunda uzman ve tecrübeli firmalar ile çalışmalısınız.