Sokak sanatçısı Banksy’nin 1.4 milyon dolara satıldıktan hemen sonra kendi kendini imha eden eserinin değerinin ikiye katlandığı belirtiliyor. İngiliz gazetesi The Evening Standard’a konuşan bir uzman, Balonlu Kız isimli ikonik eserin değerinin dün müzayedede yaşananlardan sonra en az iki kat arttığını söyledi.

Banksy’nin eseri dün Sotheby’s müzayede evinde satıldıktan hemen sonra katılımcıların şaşkın bakışları altında, çerçevesinin içindeki kağıt öğütücü tarafından parçalara ayrılmıştı. Sanat eserlerinin satışı konusunda danışmanlık veren ve satış yapan MyArtBroker sitesinin kurucularından Joey Syer ise bu durumun eserin değerini katladığı görüşünde.

‘ŞANSLI ALICI BÜYÜK KÂR SAĞLAYACAK’

The Evening Standard’a konuşan Syer, “Parçalanan eserin değeri bugün ikiye katlanmış olanilir. Balonlu Kız son zamanların en ikonik çizimlerinden biri” deyip şöyle devam etti: “Müzayede bu fiyat artışını daha da çoğaltacaktır ve yaşananların gördüğü medya ilgisi düşünüldüğünde, şanslı alıcı dün gece ödediği 1.02 milyon sterlinden büyük bir kâr sağlayacaktır. Bu eser parçalanmış haliyle artık sanat tarihinin bir parçası ve Banksy’nin değerine en az yüzde 50 oranında değer kattığını, artık fiyatının neredeyse 2 milyon sterlin olduğunu tahmin ediyoruz.”