Halk TV’de yayımlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programında Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz ile Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu arasında tartışma yaşandı.

Uğuroğlu, Anayasayı işaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sonraki seçimde aday olamayacağını söyledi ve anket şirketlerine “Neden anketlerinizde Erdoğan’ı aday gibi gösteriyorsunuz? Anayasayı yok mu sayıyorsunuz? AKP’nin adayı demeniz lazım“ tepkisini gösterdi. Uğuroğlu, anketlerin bu şekilde yapılarak halk nezdinde bir algı oluşturulduğunu öne sürdü.

Özkiraz ise bu konuyu gündeme getiren ilk kişinin kendisi olduğunu hatırlatarak, “Ancak biz Anayasa Mahkemesi değiliz. Biz halkın merak ettiği soruları soruyoruz. Eleştirinizin adresi yanlış. Bizim böyle bir sorumluluğumuz yok. Ben CHP’nin, İYİ Parti’nin genel başkanı değilim. Siyaseten bununla mücadele etmesi gereken anket şirketleri değil. Siyasi partiler öyle bir mücadele edecek ki; biz ankete gittiğimizde vatandaş sizin bu bahsettiğiniz tepkiyi bize verirse, ben bunu üç ay üst üste soramam“ diyerek Uğuroğlu’na yanıt verdi.