Okuyan, “Göçmen gündeminin AKP’ye yaradığını, bu anlamda Özdağ ile AKP’nin anlaştıklarını düşündüğümü söyledim. Anlaştılar demedim” diye konuştu.

Okuyan, "Göçmenleri zorla yollarız' tartışması bunun üzerini örttü. Aynı tarihte ete ve akaryakıta büyük zam yapıldı. Bunların üstüne çıkan her gündem hükümetin işine gelir. AKP iktidarına daha büyük yardım olamazdı" dedi.

Okuyan Özdağ'ın partililerine yönelik isim vermeden ileri sürdüğü iddiaya da yanıt verdi;

" Yok, Okuyan tarihin yanlış tarafında duruyor, yok TKP otobüsünde neler konuşulduğunu açıklarım… Bu türden lafı Soylu’dan beklerdim. Bir partinin lideri 'Otobüsünüzde kulağım var' demez. Ama elindeki kayıtları verirse 'Boğazdaki yalılarda gün gelecek biz oturacağız' diyen arkadaşlarımızı eğitime alırız. Hiçbir TKP’li böyle anlamsız laf etmez" diye konuştu.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın AKP ile gizlice anlaştığını savunarak, "Erdoğan ile gizli bir anlaşma yaptıklarını düşünüyorum. AKP'ye yaradı bu sığınmacı gündemi. Erdoğan'ın çözebileceği sorunu gündem haline getirdi. Çözemeyeceği tek sorun, ekonomidir. Göçmen sorununu çözecek. Yollayacaklar bir bölümünü ve 'Çözdüm' diyecekler. AKP, Özdağ'ı muhatap almasaydı bu kadar etkili olamayacaktı" demişti.

ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

Gazete Durum'dan Devrim Hacısalihoğlu'nun sorularını yanıtlayan Özdağ, iddiayı "saçma sapan düşünce" diyerek reddetti.

Özdağ, Okuyan'a şu ifadelerle yanıt verdi:

"Kemal Okuyan sen Sovyetler Birliği'nin yıkılmayacağını da düşünüyordun, sosyalizmin galip geleceğini de düşünüyordun. Son komünist partisi kongresinde Ankara'dan gelen heyet, Boğaz Köprüsü'nden geçerken aşağıdaki yalıları gösterip 'İktidara geldiğimizde bu yalılarda biz oturacağız' diye sohbet ediyordunuz. İsim isim açıklarım bu sohbeti kimlerin yaptığını. Onun için senin ne düşündüğün hiç önemli değil. Sen tarihin yanlış tarafında duran bir adamsın. Hiç olmazsa sus, efendice kenarda otur. Bu saçma sapan düşüncelerinle kamuoyunu meşgul etme."

KEMAL OKUYAN NE DEMİŞTİ?

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, gazetecilerle düzenlediği kahvaltıda, partisinin seçim stratejisini anlatırken, Zafer Partisi ve Ümit Özdağ’a yönelik soru üzerine şu yanıtı vermişti:

"Ümit Özdağ’ın AKP ile gizli bir anlaşma yaptığını düşünüyorum. Yaptığı iktidarın işine yarıyor. Hem muhalefetten bir parça koparıyor. Öte yandan AKP’nin bir sorunu çözmesini sağlıyor. Göçmen sorununu bir şekilde çözeceğim diye ortaya çıktığı ortamı yarattı Özdağ."