Dersim Çet Deresi’ndeki hava operasyonunda yaşamını yitiren oğlunun cenazesini almak için 73 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’ün vücudunda kas erimesi başladı.

Gün, “Hayatımı dahi kaybetsem bırakmayacağım” diyor.

Dersim merkez ve Hozat ilçesi arasındaki Çet Deresi’ne yönelik 7 Kasım 2016 tarihinde yapılan hava bombardımanında yaşamını yitiren 11 DHKC üyesinden 10’unun cenazesi halen ailelerine verilmedi.

Bombardımanda yaşamını yitiren Murat Gün’ün babası Kemal Gün’ün oğlunun cenazesinin verilmesi için Dersim Seyid Rıza Meydanı’nda başlattığı açlık grevi 73. gününe girdi.

Açlık grevinin kritik aşamaya geldi. Vücudunda halsizlik ve kas erimesi gözlemlenen baba Gün, iradeyle ayakta durduğunu söyledi.

‘HAYATIMI DAHİ KABETSEM BIRAKMAYACAĞIM’

“Bizleri oyalıyorlar. Sonuna kadar direneceğim. Oğlumun bir parça kemiğini almayana kadar buradan ayrılmayacağım” diyen baba Gün, eylemi sonuç verinceye kadar devam edeceğini söyledi.

Sağlık durumunun kötüye gidişine ilişkin konuşan Gün, “Çökme de olabilir, kilo da kaybedebilirim. Sonunda hayatımı dahi kaybetsem bırakıp gitmeyeceğim. Bir parça kemiğini dahi alsam gelirim. Ben iradem ve gururumla dururum. Sonumuz dahi olsa bırakmayacağız” dedi.

(Kaynak:DİHABER)