Eğer kediniz, kırmızı renkteki oyuncağını yeşil renkteki oyuncağından daha fazla seviyorsa, bu oyuncağın renginden değil şeklindendir. 

Tabii eğer kedinizin favori rengi gri değilse kediler, tüm renkleri göremezler. Gördükleri renkleri de küçük, belli belirsiz hareketleri daha iyi algılamak için kullanırlar. Kısaca kediler için renkler, ilgi çekici değildir; ancak önemlidir.

KEDİLER HANGİ RENKLERİ GÖREBİLİRLER?

Kirmizitilki.com'da yer alan habere göre, kedilerin renkleri görme süreci, tıpkı insanlardaki gibidir. İnsanlarda da kedilerde de gözün retina tabakasında bulunan fotoreseptör hücrelerden koniler, renkleri algılamamızı sağlar. Aradaki fark ise konilerin sayısında gizli. İnsanlarda 3 çeşit koni bulunur ve bu koniler sayesinde bizler kırmızı, mavi ve yeşil kombinasyonlarını görebiliriz. Kedilerde ise 2 çeşit koni bulunur ve bu nedenle kedi dostlarımız yeşil ve mavi kombinasyonlarını görebilirler. Kırmızı kombinasyonlarını göremezler.

MAVİ VE YEŞİLİ Mİ GÖREBİLİRLER?

Hayır, kediler yalnızca mavi ve yeşil renkleri görmezler. Renkleri tam olarak bizim gördüğümüz gibi görmüyor olsalar da mavi ve yeşilin yanında sarının bazı tonlarını da görebilirler. Mor renk de mavi renk içerdiğinden, moru da gri yerine mavi olarak görürler. Kırmızı, pembe gibi diğer renkleri ise gri ya da siyah olarak görürler.

Kediler, renkleri tam olarak bizim gördüğümüz gibi görmezler. Bizim canlı gördüğümüz renkleri, onlar daha soluk görürler. Onların renkleri daha karanlıktır. Renkleri az ışık altında görüyorlar gibi düşünebilirsiniz. Kedilerin nasıl gördüğünü hayal etmek isteyenler, gün batımını düşünebilirler. Gün batımında tüm renkleri net biçimde algılayamayabiliriz. Çünkü yeterince ortamda ışık yoktur. İşte kedilerin renk algısı aşağı yukarı bu şekildedir.

RENKLERİ KEDİLER Mİ DAHA İYİ GÖRÜR KÖPEKLER Mİ?  

Kediler, renkleri köpeklerden daha iyi görürler. Renkler onlar için çok önemlidir. Çünkü küçük hareketleri renklerle algılarlar ve bu da avlanmada oldukça önemlidir.

Benzer Yardımcı Kaynaklar

* Kedilerde göz hastalıkları