Ria Novosti Haber Ajansı’na konuşan uzman hekimler, kedi sevmenin depresyon ve yüksek tansiyon gibi hastalıklar ile mücadelede olumlu rol oynadığını ve hasta insanların duygusal açıdan kendilerini iyi hissetmelerine olanak tanıdığını söyledi.

Beynin Ekolojisi isimli bilimsel projenin başkanlığını yapan Prof. Dr. Aleksey Danilov, ajansa verdiği demeçte şunları söyledi:

‘‘Depresyon seviyesinin azalmasında ve bazı hastaların depresyondan tamamen kurtulmalarında kedilerin yardımcı bir rol üstlendikleri, uzun zaman önce kanıtlandı. Bu durum özellikle yalnız yaşayan bireyler, çocuğu olmayan çiftler ve yaşlı insanlar açısından oldukça önemli olmaktadır. Besledikleri kedi ile ilgilenen bireyler, hayvanın kendilerine ihtiyaç duyduğunu hissetmekte ve bu esnada da depresyonun önlenmesi ve tedavisi için oldukça gerekli olan güçlü bir duygusal bağ oluşmaktadır’’.

Açıklamasının devamında, kedilerin yüksek tansiyonu düşürmeye de yardımcı olduğunu belirten Danilov, ‘‘İnsan birkaç dakika boyunca kedi sevdiği zaman, adeta bir meditasyona giriyor, rahatlama ve huzur hissediyor. Tüm bu olumlu etkiler de tansiyonun normal seviyesine dönmesine yardımcı oluyor’’ ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Prof. Dr. Danilov ile birlikte aynı projede görev alan uzman Yekaterina Osipenko ise kedi mırıltılılarının dinleyen insanlarda rahatlatıcı bir etki yaptığını belirterek, ‘‘Ses modülasyon ve tonlama konusunda elde edilen verilere göre, kedi mırıltılıları insan kulağı tarafından son derece pozitif bir biçimde algılanmaktadır’’ şeklinde konuştu. (turkish.ruvr)